Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhićen francuski 'spiderman': Penjao se na neboder od 217 m

None Foto: ELOISA LOPEZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 6

Alain Robert se, kao i obično, uspinjao usred najveće dnevne gužve u Makati, bez užadi i bilo kakve sigurnosne opreme. Optužen je za remećenje javnog reda i mira

Francuski penjač Alain Robert (56) u utorak se popeo na zgradu od 47 katova u filipinskom gradu Makati, i to bez ikakve pomoćne opreme. 

POGLEDAJTE VIDEO:

French climber Robert waves as he climbs down the 47-storey GT International Tower in Makati City | Autor: ELOISA LOPEZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: ELOISA LOPEZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tom 56-godišnjaku trebao je jedan sat da se popne na 217 metara visok GT International Tower u financijskom središtu grada. 

Uhićen je čim se spustio s vrha nebodera, nakon otprilike dva sata, prenosi AFP.

French climber Robert is escorted by Filipino cops after his 47-storey GT International Tower climb in Makati City | Autor: ELOISA LOPEZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: ELOISA LOPEZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Ovo je moj put i moj način života. To mi je važno kao hrana i san. Jednostavno mi je potrebno jer me održava na životu, rekao je je Robert novinarima.

230 METARA BEZ POMOĆI Spiderman 'osvojio' London: Uhitili ga na vrhu tornja Heron

Francuz je zadržan u policijskoj postaji, a optužen je za remećenje javnog reda te očekuje odluku državnog odvjetništva o jamčevini.

A man looks out a window as Alain Robert, also known as "the French Spider-Man" or "the Human Spider", climbs the GT Tower in Manila | Autor: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Robert se dosad popeo na više od stotinu zgrada bez užadi ili neke druge opreme, što mu je donijelo upisivanje u "Guinnessovu knjigu rekorda"

Robert se počeo penjati kad je imao 11 godina, a od tada se popeo na 150 nebodera diljem svijeta, uključujući Empire State Building te Sears Tower, Petronas Tower u Kuala Lumpuru, dubajsku Burj Kalifu, najvišu zgradu na svijetu, Eiffelov toranj i Sydneysku operu. 

Komentari (15)
  • Taj će samo jednom opast.

    29. 1. 2019,   14:00
  • koja muda.. haha

    29. 1. 2019,   13:24
  • Navukao se na adrenalin, hrabar i lud , sve u jednom.

    31. 1. 2019,   12:30