Obavijesti

Viral

Komentari 9

Ukrali sliku vrijednu milijune, a policija nije ni prstom mrdnula

Ukrali sliku vrijednu milijune, a policija nije ni prstom mrdnula
1

U pokušaju da se domognu vrijedne slike, lopovi su čekićem razbili staklo vitrine u crkvi Sv. Marije Magdalene u mjestu Liguria i pobjegli automobilom. Ali ukrali su običnu kopiju

VIDEO

Policiju u Italiji nije pretjerano uzrujala drska krađa slike Raspeća flamanskog renesansnog umjetnika Pietera Brueghela mlađeg vrijedna milijune, iz jednostavnog razloga - zamijenjena je kopijom.

U pokušaju da se domognu vrijedne slike, lopovi su čekićem razbili staklo vitrine u crkvi Sv. Marije Magdalene u mjestu Liguria i pobjegli automobilom.

Nekoliko sati kasnije, talijanska policija je objavila da je do njih mjesec dana ranije došla informacija o planiranoj krađi. Odlučili su da ništa neće prepustiti slučaju i pripremili se na vrijeme. Original umjetnine su zamijenili replikom i u crkvu postavili nadzorne kamere, piše BBC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija traži drske lopove

No iako nisu ukrali pravu stvar, kradljivci se neće izvući bez posljedica. Policija proučava snimke krađe, a policijski istražitelji su u potrazi za počiniteljima.

Nešto ranije, prije nego što je u javnost dospjela informacija da je slika zamijenjena, gradonačelnik Daniele Montebello izjavio je za talijansku novinsku agenciju ANSA-u da je 'slika od neprocjenjive vrijednosti te da krađa predstavlja težak udarac za cijelu lokalnu zajednicu'. 

No u srijedu navečer, priznao je da nije bio 'potpuno iskren i da zbog istrage nije smio otkriti da je slika zamijenjena'. 

Gradonačelnik je zahvalio osoblju crkve koji su sačuvali prisebnost - jedan od njih je uočio da se ne radi o originalnom djelu, ali čuvao je tajnu - objasnio je. 

Družio se i s našim Julijem Klovićem

Pieter Bruegel mlađi sin je flamanskog slikara Pietera Brueghela starijeg, i slavan je ne samo zbog svojih slika nego i zbog kopija očevih radova. Tako postoji nekoliko replika slike Raspeća koje se međusobno razlikuju po sitnim detaljima, a jedna je izložena u Muzeju likovne umjetnosti u Budimpešti.

Pieter Brueghel stariji u 16. stoljeću primljen je u slikarski ceh u Antwerpenu i tijekom svojeg rada proučavao je i Michelangelove slike u Sikstinskoj kapeli. Zanimljivost je i da je Brueghel stariji bio dobar prijatelj s hrvatskim minijaturistom Julijem Klovićem, te da je u jednom periodu svojeg života živio kod njega u Rimu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse