Obavijesti

Viral

Komentari 35

Ukrao im jedinstveni sastojak koktela - ukiseljeni nožni prst

Koktel s jedinstvenim dodatkom, mumificiranim nožnim prstom, obilježje je jednog kanadskog hotela prethodnih 40 godina. Njihov najbolji primjerak prošli je tjedan ukrao posjetitelj...

VIDEO

Gotovo pola stoljeća hotel u Dawson Cityju poslužuje koktel čiji su glavni sastojci viski i nožni prst. Mnogima je odbojno uopće konzumirati piće gledajući nožni prst na dnu čaše no ima i onih koji ga, nakon što ispiju koktel, zadrže među usnama. To je naime tradicija ispijanja ovog specifičnog pića, a hotel one koji to učine daruje posebnim certifikatom.

Prošli je tjedan jedan od mušterija otišao korak dalje. Nakon što je ispio piće i dobio certifikat, s nožnim prstom se na oduševljenje prisutnih kratko "ljubio", piše The Guardian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Malo tko je slutio njegovu krajnju namjeru. Kasnije je naime nagovorio konobaricu da popije koktel izvan posebno dizajniranog kuta lokala u kojem se to piće inače konzumira, a potom je s njim pobjegao u nepoznato.

- I tako nam je vratio, zaključio je Terry Lee iz uprave hotela.

Tradicija vuče korijene iz dalekih 1920-ih kada je trgovac rumom svoj smrznuti prst amputirao i ubacio u jednu staklenku pića. Pedeset godina poslije odrezani nožni prst otkrili su stanovnici Yukona, odnijeli ga u hotel Downtown gdje je potom postao prepoznatljivi sastojak njihovih pića.

'Imamo par rezervnih, ali ovaj je bio najbolji, želimo ga natrag'

Nakon prošlotjedne krađe hotel je kontaktirao policiju te ponudio nagradu svima koji pomognu. 

- Na sreću, imamo par rezervnih nožnih prstiju, ali ovaj stvarno trebamo natrag, kazao je Lee.

Bio je to najnoviji dodatak njihovoj kolekciji, a konobari su ga tek nekoliko dana prije krađe počeli dodavati piću. 

- Ovo je bio naš novi zub, i bio je jako dobar, kazao je Geri Coulbourne iz uprave.

'Imate promrzline?'

Tijekom godina najmanje je osam prstiju nestalo, neke su posjetitelji ukrali, a neke - progutali. Originalni nožni prst trgovca rumom progutao je rudar, nakon što je taj nožni prst sedam godina bio sastojkom popularnog pića.

Iz hotela su stoga stalno u potražnji za novim nožnim prstima, a za to imaju i zanimljivu reklamu.

- Imate promrzline? - piše na njihovim službenim stranicama, a svima koji doniraju nožni prst iz hotela obećavaju ulazak u njihovu inačicu kuće slavnih. Iz hotela kažu da su dosad dobili 10 prstiju te da preferiraju one malo veće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.
Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...