Obavijesti

Viral

Komentari 35

'Umrli sin dolazi kuhati, malog brata svaki put zagrli i poljubi'

'Umrli sin dolazi kuhati, malog brata svaki put zagrli i poljubi'
5

Dalton iz Missourija i Katie iz Kentuckyja bolovali su od iste bolesti. Zaljubili su se jedno u drugo, vjenčali se i umrli u razmaku od pet dana. Daltonovi roditelji tvrde da ih on, kako je i obećao, i dalje posjećuje

VIDEO

"Dalton je bio ovdje jutros i poljubio me pa zagrlio" - rekao mi je mlađi sin. Pitala sam ga je li rekao išta, a on je odgovorio da je samo šutio. Dalton nam je uvijek govorio da će biti blizu, u drugom svijetu, ali uvijek uz nas, ispričala je Renee, majka preminulog Daltona.

U rujnu 2016. Dalton Prager (25) i njegova žena Katie (26) umrli su od cistične fibroze, nasljedne bolesti koja napada pluća i probavni sustav. Umrli su u razmaku od pet dana.

Daltonova majka Renee kazala je za Mirror kako se mirisi kuhanja povremeno pronesu kroz kuću, i to u 2 ili 3 ujutro, u vrijeme kada je njezin najstariji sin volio kuhati. Zna, kaže, da je to on.

Pričala je i o zadnjem razgovoru preminulog para. Razgovarali su, kaže, putem videopoziva jer je Dalton bio u 600 kilometara udaljenoj bolnici od Katie. 

- Halucinirao je zbog visoke koncentracije toksina u krvi. Katie je uglavnom pričala, govorila mu je da će se uskoro vidjeti - kazala je Renee.

Katiena majka Debra ispričala je kako mu je Katie tada rekla da ga voli, no nije sigurna je li on čuo.

Upoznali se na Facebooku, liječnici im branili susret

Par se upoznao na Facebooku 2009. godine. Njihova priča neodoljivo podsjeća na priču Augustusa i Hazel iz popularnog romana, a kasnije i uspješnog filma 'The Fault in Our Stars' iz 2014. godine.

Liječnici su Daltona i Katie upozoravali na opasnost od susreta. Pogotovo Katie zbog bakterije koju je nosio Dalton. Burkholderia cepacia može dodatno naštetiti plućima, a naposljetku i uzrokovati smrt, govorili su im. Paru to nije smetalo, a susreli su se na Katieinu rođendanu.

- To je sve što je Katie željela za rođendan pa smo Dalton i ja otišli u Kentucky. To je bilo u rujnu, a već u siječnju Katie nam je došla u Missouri - ispričala je Daltonova majka.

Vjenčali su se, a onda je sve pošlo po zlu

Katie je pokupila bakteriju od Daltona, a usprkos svemu, 2011. su se vjenčali. Govorili su kako im veza pomaže da prevale svaki dan u borbi s bolešću. Zajedno su išli i na putovanje, a pohađali su i razne tečajeve. Daltonu su 2014. transplantirali pluća i predviđali su potpuni oporavak. Međutim, tada je obolio od raka limfnog sustava, a uskoro se pojavila i upala pluća, piše Daily Mail.

U to vrijeme supružnici su kroz svoje bitke prolazili sami. Katie su također transplantirali pluća, no poslije su joj se razvili limfomi te je morala biti pod stalnom medicinskom skrbi. Tada je sastavila popis želja, a na vrhu joj je bio susret s mužem. No on se nije ostvario.

Par se posljednji put vidio u srpnju 2016. godine.

- Sve što je moglo poći po krivu, pošlo je - kazala je Katie za Lexington Herald-Leader nekoliko dana prije smrti.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.
GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu

Danas je međunarodnom izložbom pasa, na kojoj je prijavljeno gotovo 4.000 ljubimaca iz cijelog svijeta, počelo zagrijavanje za najveći svjetski kinološki spektakl. Prijenose finala uživo možete pratiti na 24sata!