Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Urnebes: Evo kako je Australac preživio četiri i pol sata 'cajki'

None Foto:

Australac koji je prošle godine odlučio proputovati Bosnu i Hercegovinu našao se usred vrlo neobične avanture kada je četiri sata putovao sam s vozačem autobusa koji je veliki obožavatelj 'istočnog melosa'.

Od putovanja koje, vjerujemo, mnogi ne bi lako podnijeli iz više razloga, ovaj je Australac odlučio napraviti nešto zabavno. On je naime snimio kratki video o tome kako se nosio s više od četiri sata neprestane izloženosti 'cajkama'. 

Video je nastao negdje na području Bosne i Hercegovine, a Kieran MacMurray cijelo je to vrijeme bio jedini putnik u vozilu. 

Komentari (50)
  • Jesam Bošnjak, jesam Bosanac, ali kad mi netko pusti cajke ja podivljam. Odvratno. Međutim, mnogi (naročito u Hrvatskoj) miješaju cajke sa bosanskom narodnom i zabavnom muzikom što nije isto. Sa jedne strane su Halid Bešlić, Enes Begović, Hanka Paldum. Neđad Salković, rahmetli Safet Isović, rahmetli Meho Puzić, rahmetli Zehra Deović i drugi slični pjevači bosanske zabavne, narodne muzike i sevdalinki, a na drugoj strani su cakana, pokakana, frki, mrki, brle (naravno da sam izmislio jer ne slušam to smeće) koji gore navedenima ne mogu niti cipele čistiti. Cajke - FUJ

    19. 11. 2016,   10:18
  • Turbo Folk je smece najvece i uvreda je stavit pjevace poput Sabana, Tome Zdravkovica i slicnih genijalaca. Narodna muzika i Turbo Folk cajke su nebo i zemlja

    19. 11. 2016,   10:22
  • Pa htio je u Bosnu i dobio je Bosnu, sa svim njenim ljepotama i ružnoćama...

    19. 11. 2016,   10:16