Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vanga je voljela samo jednog, zbog njega je nosila maramu...

None Foto: Privatna arhiva

Nakon povratka iz rata Dimitar se razbolio i propio. Umro je 1962. od ciroze jetre. Vanga je bila slomljena...

Vangelija Pandova Gušterova, u narodu poznata kao Baba Vanga rođena je 3. listopada 1911. u Strumici u Makedoniji. Oslijepila je kao 12-godišnja djevojčica kada ju je jaka oluja zatekla u polju, a vjetar joj oči napunio pijeskom i prašinom. 

Nakon dvogodišnjeg liječenja djevojčicu je otac poslao u Dom za slijepe u Zemunu. Tri godine poslije, kada je postao udovac, vratio ju je kući kako bi se brinula o dvojici mlađe braće. Godine 1939. se razboljela pa je osam mjeseci bila na rubu između života i smrti, a svoje prve paranormalne i vidovnjačke sposobnosti je pokazala 1941. godine.

Mladić Dimitar Gušterov iz Petriča, kao i svi ostali u Bugarskoj, čuo je za Vangine moći. Kada je došao k njoj ona mu je s vrata rekla: 

- Znam zašto si došao!

- Onda mi reci, Vango, tko je ubio mog brata?

Ali Vanga, iako je jasno vidjela lice ubojice, nije htjela reći. Bila je svjesna da bi mladić zbog osvete bio osuđen na robiju.

 - Prestani tražiti osvetu! Ionako ćeš biti svjedok njegovog kraja - rekla mu je.

Dimitar je izašao iz Vangine kuće nezadovoljan takvim odgovorom, ali je za nekoliko dana došao opet. I opet... Često je navraćao pod raznim izgovorima, jer se zaljubio u nju. Vjenčali su se 1942.

Nakon povratka iz rata razbolio se i propio. Umro je 1962. od ciroze jetre. Vanga je bila slomljena. U znak ljubavi prema njemu, i žalosti, stavila je crnu maramu na glavu i nije je skidala do smrti. 

 

Komentari (13)
  • Znajte, koliko god se vi trudili ne budete nikad rasprodali tu knjižicu.

    1. 11. 2018,   16:10
  • Ovi iz 24 sata su zaista fascinirani s tom babom Vangom ...

    1. 11. 2018,   16:14
  • I onda je svizac zamotao čokoladu

    1. 11. 2018,   16:10