Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vatrena ljubav: Nisam vjerovao da će mi to napraviti u postaji

None Foto: Pixsell 8

Alen Hertl (27) vatrogasac je JVP-a Grada zagreba, a Petra Mihelić (25) u DVD-u Strmec. Nakon godinu i pol veze, Petra je zaprosila Alena na lažnoj vatrogasnoj vježbi koju je organizirala s kolegama

Radimo vježbu pretraživanja prostora u potpunome mraku, rekli su vatrogasci kolegi Alenu Hertlu (27). Omotali su mu krpu oko glave da ne može vidjeti, stavili kacigu i poslali ga u pretragu prostorija u Javnoj vatrogasnoj postaji Zagreb.

Pogledajte video

Ništa ne sumnjajući, na koljenima se u nedjelju popodne penjao po stepenicama u njihovu sjedištu misleći da je na pravoj intervenciji. Dok je Alen opipavao u mraku, u dnevnom boravku čekala ga je djevojka Petra Mihelić (25). Ne znajući da je riječ o njegovoj dragoj, pitao je djevojku je li ozlijeđena.

- Nisam - odgovara ona mirnim glasom.

vatrogasci | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

- Možete li izaći - nastavlja Alen. Tad ga kolege vatrogasci pitaju prepoznaje li djevojčin glas. On odgovara: “Ne”, nakon čega se ona diže i skida mu povez s lica. 

- Kad su mi skinuli kacigu i kad sam vidio Petru ispred sebe, nisam mogao vjerovati. Da je to stvarno ona i da će mi to napraviti ovdje, u postaji - rekao je.

S prstenom u ruci ispred njega je bila njegova djevojka. Prostorijom se odjednom prolomio pljesak njegovih kolega, a oni su se zagrlili.

- Hoćeš li me oženiti? - pitala je Petra.

- Da - uzbuđeno je odgovorio. Petra mu je tad stavila prsten na ruku te su se budući mladenci strastveno poljubili.
Petra i Alen su zajedno oko godinu i pol. Ona je u DVD-u Strmec, a on zaposlen u JVP-u Grada Zagreba. Upoznali su se u jednom kafiću u Sv. Nedelji, gdje žive.

vatrogasci | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Par ima i slične tetovaže

- Odmah sam ga skužila, došla do stola i počeli smo pričati. Ubrzo smo se počeli dopisivati - prisjetila se Petra kako je planula njihova ljubav. Kaže da mu je odmah rekla da će ga zaprositi, no nije je ozbiljno shvatio. Kako vatrogasci često jedni drugima rade razne “spačke”, došla je na ideju o lažnoj vježbi. Kaže kako je prosidbu planirala tri tjedna. 

- Imam sreće jer poznajem njegova voditelja smjene  još od prije tako da sam se njemu javila i on mi je pomogao sve organizirati. Dečki iz Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba bili su oduševljeni s tom idejom - ispričala je Petra. Alen je dodao kako je očekivao sve moguće kombinacije i situacije, ali ne i da će ga zaprositi u postaji s kolegama. 

- Prsten sam birala deset minuta, od oka prema prstenima za ključeve - uz glasan smijeh govori Petra. Datum i mjesto svadbe još nisu dogovorili, no žele da bude mala i intimna. Dodala je i kako su članovi obitelji također bili oduševljeni njenom prosidbom, koju im je najavila i ranije, dok je Alan rekao kako su njegovi za zaruke saznali kad su vidjeli video.

Komentari (94)
  • Ja bih u zemlju propao.

    4. 2. 2019,   22:11
  • baš su simpatični.. neka vas sreća prati cijeli život .. sretno!

    4. 2. 2019,   22:45
  • Meni je ovo bezveze.

    4. 2. 2019,   22:52