Obavijesti

Viral

Komentari 12

Večera na krovu: Klepetuša mi svaki dan dolazi na fine ribice

Večera na krovu: Klepetuša mi svaki dan dolazi na fine ribice
5

Tad mlada roda Ignacu Šoštarecu u Đurđevcu došla je u dvorište prije osam godina. On joj je dobacio prvi komad mesa

VIDEO

Meso joj je drago, ali srdele doista obožava. Za tren proguta pola kile. Tad joj znam reći da je dosta i kao da razumije, podigne glavu i zaklepeta kljunom, pretpostavljam u znak negodovanja, priča nam Ignac Šostarec (63) o svojoj neobičnoj gošći.

Na krov njegove kuće u Đurđevcu svaki proljetni i ljetni dan, i to već osam godina, po večeru za svoje mlade dolazi Klepetuša. Spusti se na najniži dio krova i čeka obrok. Dobri domaćin priredi joj između 40 i 50 dekagrama.

- Ove godine je došla 13. ožujka. Vjerujem da se tog dana vratila u naš kraj. Doista sam se obradovao jer se tako naše druženje nastavlja, kao i svake godine sve do kraja listopada, kad odleti u toplije krajeve – govori nam Ignac, koji je kasnio na “spoj“ jer je radio na polju. Klepetuša je strpljivo čekala, bila je točna.

Nešto prije 19 sati spustila se na viši dio krova, s kojeg je “snimila“ situaciju u dvorištu i potom večerala iz sigurne udaljenosti. Družila se nekih 15-ak minuta šetajući, potom zamahnula krilima i odletjela u gnijezdo nekih kilometar dalje u Ulici kralja Tomislava.

- Ove godine zna doći i po dva puta na dan. Ujutro oko šest i predvečer, jer ima petero mladih - govori nam Ignac Šostarec dok idemo prema Klepetušinu gnijezdu. Kad smo stigli, ona ih je već nahranila i odletjela je dalje na livade i polja u potrazi za dodatnim zalogajem. Šostarec vjeruje da je za tako veliki broj mladih roda zaslužna baš hrana koju iz njegova doma odnese Klepetuša. Naime, rode nekad iz gnijezda izguraju najslabije mladunče ako ne mogu sve hraniti.

Ovo neobično prijateljstvo započelo je prije osam godina tijekom velike ljetne suše. Roda je sletjela u dvorište kako bi se napila vode iz pojilice za kokoši. Tad joj je vlasnik imanja prvi put bacio komad mesa i ona je to zapamtila. Od tada redovito dolazi preciznošću biološkog sata. Nekad joj, osim mesa koje dobije od prijatelja, Ignac kupi i srdele koje jako voli.

A koliko voli svoju Klepetušu, pokazuje i to što Ignac uvijek nastoji sve poslove vezane uz poljoprivredu obaviti do njezina dolaska kako ne bi previše čekala na večeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.