Obavijesti

Viral

Komentari 0

Vincelovu u čast: Vinari su napravili čak 20 kg kobasica

Vincelovu u čast: Vinari su napravili čak 20 kg kobasica
8

Prema posebnoj recepturi napravljeno je i nekoliko kulenova koji će se dimiti i sušiti, ali kušati tek naredne godine. Kušanje će biti upriličeno kada budu pripreme za Vincelovo 2020. godine

VIDEO

I za ovu se godinu članovi Udruge vinara „Veteri castra“ intenzivno pripremaju za Vincelovo koje iz godine u godine postaje sve prepoznatljivije. Samo jedna od tih priprema je i vlastito kolinje na kojem se na tradicionalan način pripreme delicije koje će biti u ponudi posjetiteljima, od domaće prosušene kobasice koja se peče na vatri i žaru, do prosušene slanine, suhih rebara i koljenica –  bunceka koji će biti dodatak grahu kojeg će također u više nego dovoljnim količinama biti za svakog koji bude raspoložen za tu poslasticu, piše Požega.eu.

- Priredili smo gotovo 200 kilograma kobasica koje ćemo staviti na nekoliko dimova i prirediti za naše posjetitelje. Ovdje je kao što vidite pripremljena slanina, rebra i koljenice, koje će se stavljati u grah koji ćemo kuhati. Pripremamo se za naše Vincelovo koje želimo da bude iz godine u godinu sve bolje – rekao je Branko Jakobović, predsjednik vetovačke Udruge vinara i vinogradara „Veteri castra“.

Organizacija je na zavidnoj razini. Svatko zna svoj posao. Nakon što su obradili svinjske polovice jedni su pripremali meso za mljevenje i pravljenje kobasica, a drugi obrađivali slanine, rebra i bunceke.  

Prema posebnoj recepturi napravljeno je i nekoliko kulenova koji će se dimiti i sušiti, ali kušati tek naredne godine. Kušanje će biti upriličeno kada budu pripreme za Vincelovo 2020. godine.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
11
| Foto: pozega.eu

Kapljice vina nije nedostajalo koja je lakše niz grlo klizila uz harmonikaša i dobrog pjevača prof. Slavka Davidovića koji je svake godine na raspolaganju za tu vrstu posla.

Budući da su se svi poslovi obavljali u sklopu ugostiteljskog objekta „Kod Prke“ gazda Stipo se pobrinuo kako bi gladni mesari imali dovoljno hrane za okrjepu.

Kao i prethodnih godina svojim dolaskom ih je počastio i predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić. Ne samo dolaskom već i mliječnim delicijama koje proizvodi njegova supruga Marija, domaćim sirom pripremljenim na više načina s različitim dodatcima.

Održavanje Vincelova u Vetovu je uvijek na istom mjestu na Trgu sv. Vinka, prve subote iza samog blagdana. Dakle ove godine 26.siječnja 2019. od 16 sati.

Uz bogatu gastro ponudu nastupit će i više KUD-ova i tamburaških sastava, „Posegana“, „Bisernica“ i „De Gotho“.

Fotografije: Požega.eu / D. Krstanović 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.