Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlasnik Joško iz Staševice kraj Ploča: Morate vidjeti moje jaje!

None Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/Snimio čitatelj 6

Izvana je imalo najobičniju ljusku kao i druga jaja, samo što se unutra nalazilo još jedno manje jaje. Oba su bila s bjelanjkom i žumanjkom, rekao je Joško iz Staševice kraj Ploča

Imam oko 15 kokoši u kokošinjcu, ali samo mi je jedna posebna jer je snijela jaje u jajetu, kaže Joško iz Staševice kraj Ploča.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Jošku je već rutina svaki dan otići po jaja u kokošinjac i do prije neki dan nije vidio ništa neuobičajeno. No začudio se kad je vidio vrlo veliko i teško kokošje jaje. Ugodno se iznenadio kad ga je razbio.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Izvana je imalo najobičniju ljusku kao i druga jaja, samo što se unutra nalazilo još jedno manje jaje. Oba su bila s bjelanjkom i žumanjkom, ali ono što je još neobičnije jest da su oba imala ljuske - prepričava Joško.

Koka je nakon toga takvo jaje snijela još dva puta, pa je Joško treći takav slučaj odlučio i snimiti.

Foto: čitatelj 24sata/Facebook

Slučaj je vrlo čest

Iz Centra za peradarstvo kažu kako je slučaj “jajeta u jajetu”’ zapravo vrlo čest.

- Radi se o tome da je kokoš vrlo vjerojatno imala upalu pa joj je sužen jajovod. Stvoreno jaje zbog toga ima zapreke i koka ga ne snese. Kada dođe vrijeme za stvaranje novog jajeta, ono se stvara oko već postojećeg i obično zbog toga bude i dosta veće - kažu iz Centra.

Nema razloga za paniku: Oba jajeta se mogu jesti

Iz Centra napominju da se kokoši koje snesu jaje u jajetu ni po čemu ne razliku od drugih. Ukoliko se naiđe na takvo jaje, nema razloga za paniku jer su oba jajeta zdrava i mogu se najnormalnije jesti.

Komentari (15)
  • Vlasnik Joško iz Staševice kraj Ploča: Morate vidjeti moje jaje! E moj Josko, a da tek vidis moju hrenovku, koja bi to uzivancija bila

    8. 5. 2018,   17:14
  • Naslov vam je vrh!:D

    8. 5. 2018,   18:17
  • A naslov vam je k@t@strof@... Mislim stvarno. Nije njegovo nego kokošje a sto se tiče videa:imamo iste tanjure. 😂😂😂😂😂😂

    8. 5. 2018,   18:53