Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozače obuzdala 'kamerom' od žutih dasaka i prazne limenke

Majka iz Berkshirea u Velikoj Britaniji uz cestu je postavila lažnu kameru i tako stala na kraj vozačima koji su selom jurili ne obazirući se na ograničenje brzine. No povukla je i pravnu dilemu...

Bijesna zbog neopreznih vozača koji bezglavo jure cestom kroz njezino selo, majka iz Berkshirea u Velikoj Britaniji uz cestu je postavila lažnu kameru i tako stala na kraj opasnoj vožnji.

'Kamera', napravljena od žute daske i prazne limenke dezodoransa, očito je imala učinka jer vozači sada opreznije voze jedinom cestom u selu kojom pješke u školu prolaze lokalna djeca.  

Iako ne znaju tko ju je točno postavio, a nagađa se da je riječ o jednoj majci koja je strahovala za sigurnost svoje djece, mještani hvale njezin potez. 

- Ne znam tko je postavio 'kameru', ali usporava promet pa je to valjda dobra stvar - rekao je Ray Plowman, mještanin koji preko puta lažne kamere ima trgovinu. 

Lokalni prometni ured zabilježio je da dnevno u prosjeku tom cestom prođe više od 1800 automobila od kojih više od polovice prelazi ograničenje brzine, no vlasti ništa nisu učinile po pitanju sigurnosti. No, pitanje je smije li lažna kamera biti postavljena uz cestu - čini se da ne smije jer ako odvlači pozornost vozača i bude uzrok prometnoj nesreći, onog tko ju je postavio čeka zatvorska kazna kao i vlasnika privatnog zemljišta na koje je postavljena. Pravnici ženi preporučuju da svoju 'instalaciju' makne prije nego netko strada. 

- Razumijem da je žena frustrirana jer lokalne vlasti nisu ništa poduzele, ali  ne može uzimati zakon u svoje ruke. Potrebna je dozvola za takvo što - rekao je odvjetnik Nick Freeman, piše Daily Mail.

Komentari (25)
  • Nije to lažna kamera nego kućica , hranilica za ptice ! Jel sad u redu !

    2. 2. 2018,   07:54
  • lažna kamera nesmije jer odvlači pozornost, ali zato ogromne reklame smiju one ne odvlače pozornost već preventivno dijeluju na smanjenje brzine

    2. 2. 2018,   07:46
  • Lažna kamera odvlači pozornost, a prava ne... mislim stvarnooo...

    2. 2. 2018,   08:21