Obavijesti

Viral

Komentari 12

Zabranili mu doniranje sperme: 'Ne može, on ima već 33 djece'

Zabranili mu doniranje sperme: 'Ne može, on ima već 33 djece'
1

Žene u New Yorku godinama su se otimale za njegovu spermu, pa Ari Nagel već ima 33 djece. No slavni donor sada ima problema u Izraelu - ni jedna klinika više ne smije imati posla s njime

VIDEO

Izrael pokušava zabraniti doniranje sperme profesoru matematike i serijskom donoru jer već ima previše djece.

Ari Nagel (42) kojem su mediji dali živopisno ime - Sperminator - u proteklih je deset godina postao otac 33 djece diljem američke države New York, a još nekih desetak beba je na putu. 

Nagel je donirao svoju spermu desecima žena, ponekad jednostavno tako što je ejakulirao u čašice u javnim toaletima Starbucksu, piše New York Post.  

U članku objavljenom još prije dvije godine, NY Post je pisao kako se žene otimaju za njegovu spermu - Nagel ima divnu osobnost, zgodan je i voljan je donirati spermu potpuno besplatno.

Mobilni donor sperme: Kombi je 'ured', a žena mu nije sretna
Mobilni donor sperme: Kombi je 'ured', a žena mu nije sretna

Ženama koje iz raznih razloga ne mogu začeti prirodnim putem - među njima su razvedene i same žene, lezbijke ili parovi koji iz zdravstvenih razloga imaju problema sa začećem, Ari Nagel predstavljao je zgodnu alternativu skupoj banci sperme. 

Vlasti u Izraelu odlučili su tome stati na kraj. 

Krajem prošle godine, 43-godišnja žena je otputovala s njim u Izrael, s namjerom da zamrzne i pohrani njegovo sjeme u privatnoj klinici. No prije nego što je uopće napustio kliniku, djelatnik je izdvojio njegov uzorak i rekao mu da ne smiju pohraniti njegovu spermu.

Iz Ministarstva zdravstva u Izraelu je ženi koja je pokušavala začeti poslali su pismo u kojem kažu da u Izraelu ne može koristiti njegovu spermu te da su sve klinike o tome obaviještene. Naime, zakon tamo propisuje da svi donori moraju biti anonimni, odnosno da donor ne smije znati identitet donora i obrnuto, primatelj ne smije znati identitet donora. 

Jedini na listi zabranjenih

Jedina dopuštena iznimka jest ta da donor potpiše izjavu kako će sudjelovati u odgoju djece

Tako je Nagel, koji je inatu u braku i sa suprugom ima troje djece potpisao takvu izjavu posljednjoj ženi koja je pokušala pohraniti njegovu spermu u izraelskoj klinici, ali i sa još šest žena koje su već pohranile njegovu spermu u Izraelu. Naime, Izrael sada ne želi vratiti Nagelovu spermu ženama koje su klinikama već platile unaprijed za pohranjivanje sjemena.

No izraelsko Ministarstvo zdravlja nije priznalo njegovu izjavu o preuzimanju roditeljske odgovornosti.

- Uzevši u obzir broj žena koje je Nagel oplodio... naše je mišljenje kako njegova izjava da će preuzeti roditeljsku odgovornost i sudjelovati u odgoju djece nije ni iskrena niti razumna - napisali su iz ministarstva. 

- Žele zabraniti moju spermu - požalio se Nagel. 

Postoji lista zabranjenih donora, a ja sam jedini na toj listi - izjavio je.

Zbog takve odluke, 43-godišnjakinja čiji identitet nije poznat, odlučila je tužiti izraelsko Ministarstvo zdravstva, a slučaj je sada na najvišoj sudskoj instanci. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.