Obavijesti

Viral

Komentari 2

Zadivljujuće fotografije Kineza koji visi s nebodera

Zadivljujuće fotografije Kineza koji visi s nebodera
9

Fotografije na kojima kineski umjetnik Li Wei naglavce visi s najviših svjetskih nebodera često zabrinjavaju slučajne prolaznike, ali i asistente

VIDEO

On za sebe kaže da je umjetnik, ali i vješti akrobat. Li Wei (37) predstavio je seriju auto-portreta koji njega prikazuju u nevjerojatnim situacijama. Njegov rad je mješavina složenog performansa, vještog fotografa i iluzije koja je ponekad i opasna po život. Stvarajući umjetnost od koje se diže kosa na glavi, Wei je obišao cijeli svijet. Od Italije i Španjolske do Koreje i SAD-a.
- Moj način izražavanja je univerzalan i razumije ga cijeli svijet. Fasciniran sam nestabilnom i opasnom stranom života te se nadam da moja umjetnost upravo to govori o meni - priča Wei iz Pekinga (Kina). Najskuplje fotografije dosežu cijenu i do nevjerojatnih 40.000 kuna.
- Karijera je počela 1990. sa serijom 'Mirror 2000', koja je obuhvatila oko 40 specifičnih lokacija. Za iluziju koristim golemo ogledalo s rupom u sredini kroz koju mogu provući samo glavu i vrat - objašnjava umjetnik. Dodao je kako mu se sviđa reakcija koju izaziva kod slučajnih prolaznika na ulici.
- Prva reakcija je zapreoaštenje, ali većina je znatiželjna. Priznajem da sam nekad u opasnosti. Nikada ne bih uspio bez pomoći genijalni fotografa koji me prate po cijelom svijetu - kaže Li.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.