Obavijesti

Viral

Komentari 0

Zagrebački languri dobili bebu: Mama Mimi čuva mališu u krilu

Zagrebački languri dobili bebu: Mama Mimi čuva mališu u krilu
1

Posljednjih desetak dana od rođenja majmunčića, obitelj Hanumanovih langura je većinu vremena provodila u unutarnjoj nastambi, no kako je mladunče ojačalo, sunčeve su zrake ponosne roditelje namamile van

VIDEO

Zagrebački Zoološki vrt pohvalio se u petak prinovom - mladunčetom majmuna Hanumanovih langura kojemu se spol još ne zna. 

- Posljednjih desetak dana od rođenja majmunčića, obitelj Hanumanovih langura je većinu vremena provodila u unutarnjoj nastambi, no kako je mladunče ojačalo, sunčeve su zrake ponosne roditelje namamile van. Mladunče kojem se još ne zna spol, najčešće je u krilu brižne mame Mimi, a u blizini je uvijek i očinska figura Lenny - ističu u zagrebačkom Zoološkom vrtu. 

Ravnatelj Damir Skok kaže da su Mimi i Lenny u Zoološki vrt grada Zagreba stigli iz različitih zooloških vrtova u Njemačkoj, a suživot na maksimirskoj adresi pun je ljubavi.

- Najbolja potvrda toga je mladunče koje se u trenu uvuklo pod kožu svim našim djelatnicima. U zajednici s njima živi još dvoje langura - Stela i Spock. I njihovo je mjesto rođenja Zagreb - ispričao je Skok.

Zagrebačko mladunče, baš kao i u prirodi, uz majku će provesti nešto više od godinu dana. Potpuno neovisno postaje s dvije godine. U europskim zoološkim vrtovima Hanumanovi languri uključeni su u uzgojni program ESB (Europska rodoslovna knjiga) zbog čega je svaka nova jedinka, pa tako i ova najmlađa iz Zagreba, izuzetno vrijedna.

U zagrebačkom ZOO kažu kako Hanumanovi languri u prirodi nastanjuju tropske listopadne šume Indije, biljojedi su, a velik dio vremena provode na tlu tražeći hranu i međusobno se družeći dok stabla koriste prvenstveno za spavanje.

Naziva ih se i indijskim svetim majmunima. Ime su dobili po Hanumanu, izuzetno cijenjenom hinduističkom bogu ljudskog tijela i majmunske glave koji se spominje i u slavnom epu Ramajana. Zbog posebnog statusa dijelove njihova tijela dio Indijaca nosi kao talismane jer vjeruju u njihov pozitivan učinak.

Hanumanovi languri prepoznatljivi su po vitkom tijelu te crnom licu koje je uokvireno bijelim krznom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.