Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Zapeli' su na kružnom toku: Robert spasio labuđu obitelj

None Foto: Epodravina.hr 10

Obitelj labudova zalutala je na kružnom toku u Podravini. Tijekom akcije spašavanja, automobili su strpljivo čekali da se labudove smjesti na sigurno...

- Naišli smo na kolonu automobila koji izbjegavaju obitelj labudova nasukanih usred kružnog toka. Lijepi i novi kružni tok, jedino što su zaboravili postaviti cijevi za prelazak životinja. Ograda je isto problem. Životinje koje jednom uđu unutra, neće se snaći baš najbolje - rekao je Damjan Kolarek za e-podravina.

Damjan (37) iz Ludbrega i njegov prijatelj iz Sv. Đurđa, Robert Moko Markovčić (43), u subotu su se iskazali u svojoj ljubavi prema prirodi i divljim životinjama. Robert je biciklom stigao koju minutu prije dogovorenih 16 sati kod kružnog toka na prekodravskom prijelazu Otok - Hrženica.

- Čim sam ugledao obitelj labudova kako je „zapela“ u kružnom toku odmah sam im krenuo u pomoć, a Damjan koji je stigao sve je počeo snimati. Bio sam svjestan da se sama obitelj od dva velika i pet malih labudova neće izvući, te je postojala opasnost da završe pod kotačima automobila - pojašnjava nam tijek spašavanja Moko Markovčić.

Prvo je zaustavio vozila i potom krenuo prema jatu. Odrasli su bili jako agresivni, pa je uzeo dva mlada labuda i tako poveo obitelj do rubnjaka, koji je bio previsok da bi ga obitelj savladala. Uzeo je jednog po jednog labuda, a u hvatanju su mu pomagali i neki od vozača automobila i sve ih „izvadili“ s užarenog asfalta.

>>> Ako imate smiješni video pošaljite nam ga na mail mojvideo@24sata.hr za Oops Croatia. U mailu ostavite vaše podatke - ime, prezime i mjesto gdje je snimljen video. Kratko nam opišite o čemu se radi u videu i tko je glavni glumac ili glumica. Za svoju i tuđu simpatičnu sramotu koju je zabilježila kamera možete osvojiti i do 1000 kuna. Sretno i (ne)spretno! 

Komentari (61)
  • Svaka cast decki

    28. 5. 2017,   14:11
  • Predivni labudovi.Bravo za decke!

    28. 5. 2017,   14:53
  • Poštovani gospodine ..Admin.. molim vas da mi ne brišete svaki komentar, grešku ste ispravili i sve je ok, ja sam samo komentirao koliko ima labudova i imam na to pravo, time ne vrijeđam nikoga, a koga zanima o kakvoj se pogrešci radi može pročitati trenutni tekst, a onda ga usporediti sa mojom profilnom slikom i pokušati izbrojiti labudove. LP

    28. 5. 2017,   14:48