Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zatvoren je najveći kompleks klaonica pasa u Južnoj Koreji

None Foto:

Kompleks Taepyeong-dong, smješten na lokalitetu Seongnam, južno od Seula, uključivao je najmanje šest specijaliziranih klaonica. Kompleks će biti demontiran u dva dana i pretvoren u javni park

Južnokorejske vlasti počele su u četvrtak demontažu najvećeg kompleksa klaonica pasa u zemlji, u kojoj se zaštitnici životinja bore da zaustave potrošnju psećeg mesa. 

Pseće meso odavno je dio kulinarske kulture Južne Koreje gdje se, prema procjenama, svake godine pojede približno milijun pasa.

Međutim, ta je praksa u padu. Sve više Južnokorejaca smatra da je pas prije čovjekov prijatelj nego životinja za uzgoj namijenjena prehrani čovjeka.

Ta je praksa postala tabu među mladim generacijama i sve se više čuje glas zaštitnika prava životinja. 

Kompleks Taepyeong-dong, smješten na lokalitetu Seongnam, južno od Seula, uključivao je najmanje šest specijaliziranih klaonica.

Mogao je primiti više stotina pasa i bio je jedan od glavnih opskrbljivača psećim mesom specijaliziranih restorana u cijeloj zemlji. 

Kompleks će biti demontiran u dva dana i pretvoren u javni park, pojasnile su općinske vlasti. 

Komentari (11)
  • Ja nisam čuo za Seul, niti se taj grad na kojo mislite tako piše!!

    22. 11. 2018,   11:52
  • vama se gadi kao i indijcima jedenje krave..one su nama hrana a njima svete kao i što su psi nama ljubimci a koreancima hrana...licemjerno je osuđivati nečiju tradiciju (ps. imam psa i dio je obitelji)

    24. 11. 2018,   17:19
  • U otmjenom restoranu u Seulu na jelovniku živi mozak od majmuna ( jede se iz otvorne lubanje), meso od pasa koji pate ( u kavezu ih bodu oštrom šipkom jer kad pas pati, vjeruju da je meso najbolje) a rezance umekšavaju sa šmrkljima. Bio kao VIP gost i jedva izdržao da ne povraćam. Od tada ne volim Korejance i razumijem Japance.

    23. 11. 2018,   15:09