Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog ove 'fotke' je maturantu poklonio auto i platio školarinu

None Foto: Facebook

Corey se lani s roditeljima preselio na drugi kraj grada, no nije htio promijeniti školu zbog prijatelja. Kako nemaju automobil, mladić se svaki dan dizao u 4.30 i javnim prijevozom putovao do škole

Vozač autobusa iz Alabame fotografirao je Coreyja Patricka (19) dok je odjeven u togu pješačio na autobus kako bi prisustvovao promociji. Fotografija se ubrzo proširila društvenim mrežama, a mladić nije ni slutio kakav će poklon dobiti za kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Naime, Corey se lani s roditeljima preselio na drugi kraj grada, no nije htio promijeniti školu zbog prijatelja. Kako nemaju automobil, mladić se svaki dan dizao u 4.30 sati i javnim prijevozom putovao do škole, mijenjajući pritom nekoliko autobusa. Kući se vraćao tek oko 19 sati i tako cijelu godinu.

- Corey je krasan mladić, miran i ponizan. Ponosna sam na njega - kaže majka, a prenosi Daily Mail.

 

We did it!! We gave Corey Patrick a car of his own!!!!

A post shared by Rickey Smiley (@realrickeysmiley) on

Fotografiju je vidio radijski voditelj Rickey Smiley te je zamolio slušatelje da mu pomognu pronaći mladića. Odlučio mu je pokloniti automobil.

- Corey nam svima treba biti inspiracija. Njegovu predanost uspjehu treba cijeniti. Coreyjeva žrtva treba biti pouka kako ne treba odustati od cilja ni u najtežim trenucima - kazao je.

 

Corey Patrick is TRULY an inspiration!!!!

A post shared by Rickey Smiley (@realrickeysmiley) on

Mladić će dobiti i plaćenu školarinu na Sveučilištu Jacksonville.

Komentari (54)
  • Moja žena iz središnje Bosne po tome zaslužuje da joj se kupi avion... Ona je svaki dan dva sata pješačila u školu, s tim kad bi se spustila s planine gdje joj je bila kuća, presjela bi u druge cipele koje su bile nekako malo finije za ugrad a iste je skrivene držala u nekom žbunju. Kad bi se vraćala iz škole došla bi u finim cipelama i ostavila ih tamo te opet obula neku vrstu pretećih današnjih gojzerica koje su otporne na šiljato kamenje planine uz koju se morala popeti da bi došlo u svoj dom. O kosini uspona govori činjenica da joj je povratak kući trajao sat vremena dulje. A na imanju je imala i ovaca i krava i to dosta. Ovo sve što sam napisao je istina. Moja žena kud je i vrijedna tu je i lijepa i ne bi je mijenjao za svo blago ovog svijeta

    29. 5. 2018,   08:18
  • Nije to ništa naši su roditelji isli pjeske bosi po snijegu 20km... Kad bude hladno pisali su po nogama da se ugriju

    29. 5. 2018,   08:03
  • Ja sam išao pješke 9 km u jednom smjeru i nazad, gazio sam snijeg nekad koji je bio veći od mene, gazio sam i blato koje sam jedva nosio na gumenim čizmama, nije me toga sramota niti smatram da je to bila neka velika pokora, zato sam bio izdržljiv zdrav i poslije škole spreman na sve izazove, i naravno postao uspješan u svim smjerovima. Moja djeca su putovala 10 min. busom do škole, stajalište ispred kuće izlaz ispred školskog ulaza. Nikad nisu pokisnuli, nikad se nizašto namučili u životu, ali zato sam ja još uvijek od njih fizički i spretniji i izdržljiviji, o snalažljivosti nema potrebe ni govoriti, današnji mladi znaju samo pametovati.

    29. 5. 2018,   09:41