Obavijesti

Viral

Komentari 25

Zbog stresa je počela jesti sapune i deterdžente za rublje

Zbog stresa je počela jesti sapune i deterdžente za rublje
7

Tempestt Henderson (19) kaže da je jela po pet sapuna tjedno jer su ju podsjećali na dom. Bila je usamljena na fakultetu, pa se okretala poznatom mirisu doma

VIDEO

Tempestt Henderson (19) s Floride pola godine je bila ovisna o sapunima i deterdžentima za pranje rublja i tvrdi da je tjedno jela pet sapuna. 

- Sjećam se kad sam prvi put umočila prst u deterdžent. Stavila sam prah na jezik i bio je sladak i slan. Navukla sam se iste sekunde - kaže Tempestt i dodaje da zna da je njena ovisnost opasna, no teško se bori protiv nje.

- Pod tušem sam lizala balončiće od sapunice ili bi komadić sapuna stavila u usta i cuclala. Ima božanstven okus - kaže Tempestt. Nakon pola godine uživanja u poroku, potražila je pomoć liječnika. Rekli su joj da ima poremećaj koji se zove PICA zbog kojeg ima potrebu jesti supstance koje nisu nutritivne. Najpoznatiji su slučajevi jedenja kovanica, metala, krede, baterija, pa čak i četkica za zube. Često je uzrok poremećaja nedostatak minerala, no kod Tempestt liječnici vjeruju da je uzrok bio stres. 

- Bila sam pod stresom kad me je dečko Jason ostavio i otišao na fakultet. Molila sam ga da pokušamo održati vezu na daljinu, no rekao je da je gotovo. Bila sam očajna - priča djevojka. Sve se, kaže, pogoršalo kad je i sama morala na fakultet, daleko od roditeljskog doma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bez dečka i obitelji, bila sam usamljena, tužna i depresivna. Okrenula sam se k sapunu i deterdžentu, pa se ovisnost dodatno pogoršala - priča Tempestt. Kaže da je njena majka uvijek koristila isti deterdžent na koji joj je mirisala posteljina dok je bila dijete, pa se u samoći okrenula poznatom mirisu doma. Kad je njena majka doznala za ovisnost naredila joj je da se vrati kući. Stručnjak za spomenuti poremećaj, Barton Blinder, kaže da bi ovisnost mogla znatno narušiti Tempesttino zdravlje. 

- Problem je što unosi toksične kemikalije, koje su tipično alkalične, no u sapunu ima i drugih otrovnih supstanci koje mogu oštetiti metabolizam i prouzročiti probleme s probavom - rekao je Blinder. Tempestt je iz kuće izbacila sve sapune i deterdžente te sada koristi tekuće koje iz nekog razloga ne voli. Redovno ide kod psihologa i pokušava negativne misli koje ju tjeraju da jede sapun, zamijeniti pozitivnima. Od rujna prošle godine Tempestt nije pojela niti jedan sapun.

- Mislim da je mojoj mami zapravo bilo potajno drago što sam ovisna o sapunu, a ne o drogama - kaže Tempestt, a prenosi Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.
Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...