Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbogom, Roger: Uginuo klokan koji je imao mišiće kao bilder

None Foto: Facebook 5

Roger je svojih 12 godina života proveo u utočištu za klokane u australskom Alice Springsu. Vlasnik ga je pronašao kao bebu u tobolcu mrtve ženke. Zbog golemih mišića postao je svjetska atrakcija

Roger je bio visok nešto više od dva metra, imao je 89 kilograma i od njega su strepili svi klokani u rezervatu u Alice Springsu. U subotu je voditelj utočišta za klokane Chris Brolga Barnes objavio tužnu vijest, piše Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO:

Farewell our darling Roger ❤️ Sadly Roger has passed away of old age. He lived a lovely long life and was loved by millions around the world. We will always love you and miss you Roger ❤️

Objavljuje The Kangaroo Sanctuary Alice Springs u Subota, 8. prosinca 2018.

- Danas smo ostali bez našeg malog dječaka. Prije deset godina sagradio sam ovo utočište da bi Roger i njegove dvije ženke, Ella i Abigail, imale dom. On je bio pravi alfa-mužjak i zavoljeli su ga ljudi iz cijelog svijeta. Ovdje smo ga i pokopali da može biti sa svojom obitelji. Nikad ga nećemo zaboraviti - napisao je na Facebooku.

Roger je 2016. obolio od artritisa, a uginuo je od starosti. Prije toga su njegove fotografije na kojima izgleda kao da pozira pokazujući mišiće postale viralne.

Chris Barnes je Rogera pronašao 2006. godine, dok je bio beba, nakon što mu je majka poginula na autocesti. 'Siroče' je postalo toliko snažno da je bez problema mogao drobiti zdrobi metalnu kantu, istodobno bezobrazno gledajući u kameru.

- Ima svakodnevni trening režim, a on se sastoji od borbi s ostalim klokanima u rezervatu i jurišanja na mene - govorio je prije nekoliko godina Barnes. 

Tada je priznao kako Roger ima i nježnu stranu.

- Dali smo mu velikog, plišanog zeca. Svi su očekivali da će ga rastrgati, ali on ga je nježno grlio - opisao je.

Crveni klokani, poput Rogera, u divljini žive do 22 godine, a u zatočeništvu do 16. Njihovi mišići su prirodni i služe im da lakše privuku ženke za parenje.

Komentari (34)
  • Ubili ga stereoidi i proteini...

    9. 12. 2018,   12:34
  • Za životinju se kaže da je uginula, a ne umrla!

    9. 12. 2018,   13:01
  • koja mrcina je bio. ti klokani su jako zanimljivi kad stanu na noge. baš mi je žao. ali poživio je lijep život, siguran obrok i mir bez strepnje što će biti sutra.

    9. 12. 2018,   12:57