Obavijesti

Viral

Komentari 0

Žena već 30 godina smrdi po ustajaloj, smrdljivoj ribi

Žena već 30 godina smrdi po ustajaloj, smrdljivoj ribi
1

Dugo godina liječnici su je slali kući s dijagnozom da je hipohondar. Bili su uvjereni da je manična čistunka koja je pretjerano opsjednuta higijenom

VIDEO

Od školskih dana trpjela je poniženja, zadirkivanja i uvrede. Međutim, liječnici je nisu shvaćali ozbiljno. Odlučila je potražiti pomoć kad je imala 17 godina. Nakon toga je promijenila nekoliko liječnika, ali svi su imali sličan zaključak, da je hipohondar i da je opsjednuta higijenom. Navršivši 41 godinu života, Australki su konačno dijagnosticirali rijedak genetski poremećaj koji se zove trimethylaminuria, a zbog kojeg je žena zaudarala na ribu.
Profesor John Burnett, vodeći farmakolog na sveučilištu u zapadnoj Australiji, upozorio je liječnike da ne zanemaruju pacijente sa sličnim simptomima koji se na prvi pogled čine bezopasnima te da ih shvate potpuno ozbiljno.
- Možda se nekome simptomi ne čine opasni, ali liječnička struka trebala bi imati na umu da oni mogu dovesti do promjena u psihičkom stanju pacijenata - rekao je profesor.
Trimethylaminuria je genetska mutacija zbog koje tijelo proizvodi previše trimethylamina, tvari koju nalazimo u ribi. Stanje je izlječivo pomoću lijekova ili hormona. Pacijenti osjećaju poniženje i neugodu te nisu u mogućnosti održati stabilnu ljubavnu vezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.