Obavijesti

Viral

Komentari 38

Živjeli u izolaciji, a kada su ih našli, jedan po jedan su umirali

Živjeli u izolaciji, a kada su ih našli, jedan po jedan su umirali
1

Nakon što su ih otkrili geolozi, umro je prvi član obitelji Likov, a nakon njega još dvoje. Nagađalo se da su umrli od bakterija i virusa koje su im geolozi prenijeli, ali...

VIDEO

Obitelj Likov je 42 godine živjela u izolaciji u šumama Sibira bez kontakta s civilizacijom. Ta je odluka bila dobrovoljna, a u Sibir su krenuli 1936. godine.

Za obitelj je javnost saznala tek 1978. godine i to nakon što su ih pronašli geolozi. Pilot helikoptera koji je nadlijetao područje je prvi vidio tragove koji su dokazivali da na teško pristupačnom području netko živi. Vidio je brazde na njivi i zaključio da netko tu zemlju obrađuje. Geolozi su onda otkrili kućicu uz potok.

Kućica je imala samo jednu prostoriju, a pod je bio prekriven korama krumpira i ljuskama oraha. U njoj je živjela peteročlana obitelj Likov. Na čelu obitelji je bio starac Karp koji je pripadao ogranku ruske pravoslavne crkve poznatom pod nazivom "Stari vjernici". Kada su boljševici preuzeli Rusiju 1917. godine, "Stari vjernici" su bili progonjeni, a Karpovog brata su ubili 1936. godine. On je tada okupio obitelj i otišao u Sibir. Poveo je suprugu Akulinu, kćer Nataliju i sina Savina.

Tijekom života u Sibiru par je dobio još dvoje djece, Dimitrija i Agafiju. To dvoje djece nije vidjelo druge ljude sve do 1978. godine kada su ih našli geolozi.

Život im je bio težak. Borili su se s teškim vremenskim uvjetima. Radili su odjeću od konoplje i cipele od kore breze, a kada bi oluja uništila njihove usjeve, jeli su korijenje. Akulina je umrla od gladi, navodno vlastitom odlukom kako njezina djeca ne bi morala gladovati.

Iako su im geolozi nudili pomoć, obitelj ju je odbijala i uzeli su samo vilice, noževe, žitarice, papir i plamenik.

Nakon što su ih otkrili geolozi, počeo je pravi misterij.

Članovi obitelji su počeli umirati u razmaku od nekoliko dana. Kada je Dimitri dobio upalu pluća, geolozi su ponudili da ga helikopterom prebace u bolnicu, ali on nije htio napustiti obitelj. Nakon njega umrli su Natalija i Savin.

Nagađalo se da su umrli zbog bakterija i virusa kojima su ih zarazili geolozi jer obitelj nije bila u kontaktu s ljudima i njezini članovi nisu imali razvijeni imunitet. No pisac Vasilij Peksov, koji je 1992. godine objavio knjigu o ovoj obitelji, tvrdi da su Natalija i Savin umrli zbog otkazivanja bubrega.

Geolozi su pokušali uvjeriti Karpa i Agafiju, jedine preživjele članove obitelji da napuste šumu, ali su oni to odbili. Karp je umro 1988. godine, a Agafija je ostala živjeti sama. Prošle godine su mediji pisali da je imala problema s plućima pa su ju helikopterom prebacili u bolnicu. Nakon što je ozdravila vratila se u šumu iako je imala preko 70 godina. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse