Obavijesti

Komentari 0

HACK IT DAYZ: zadnji tjedan za prijavu i nagradu od 30.000 kuna

HACK IT DAYZ: zadnji tjedan za prijavu i nagradu od 30.000 kuna
1

Osim glavne nagrade, najbolji osvaja i odlazak na dvodnevnu radionicu u hub:raum start-up akcelerator u Poljskoj. Prijave su otvorene do 2. studenog za sve koje zanima najnovija tehnologija i budućnost video komunikacije

Hrvatski Telekom i ove godine u suradnji s partnerima ima otvorene prijave za treći HACK IT DAYZ koji se održava 24. i 25. studenog u Zagrebu, u ALGEBRA LAB inkubatoru za inovacije. Riječ je o 24-satnom intenzivnom radu za programere, dizajnere i ostale motivirane pojedince ili grupe koje žele realizirati nova kreativna rješenja na temu Budućnost video komunikacije

Ovogodišnji hackaton u znaku je budućnosti stoga se od vas očekuje da ju pokušate promijeniti - i to budućnost video komunikacije! Iskoristi znanje, primjeni tehnologiju, dodaj maštu i smisli nešto revolucionarno o čemu će se pričati u budućnosti! 

Prijavi se, još stigneš!

Hackaton je namijenjen svima onima koje vesele mogućnosti koje pružaju najnovije tehnologije i inovacije te pozitivne promjene koje one donose društvu. Prijaviti se stigneš do 2. studenog, samostalno ili timski (najviše četiri osobe), a jedini uvjet je napunjenih 16 godina. Sve sudionike očekuje odlična atmosfera, stručno mentorstvo, osigurana hrana i piće, chill&fun zona za kreativno razmišljanje i poklon iznenađenja! Osim 24-satnog izazova na samom hackathon natjecanju i prilike za osvajanje glavne nagrade – 30.000 kuna i odlazak na dvodnevnu radionicu u hub:raum start-up akcelerator u Poljskoj, HT je po prvi put ove godine organizirao i poseban konferencijski program za sudionike i goste.

Upoznaj vodeće stručnjake na konferenciji

Na ekskluzivnoj konferenciji, koja će se održati u subotu 24. studenog, domaći i inozemni predavači će iz svojih kutova stručnosti govoriti na temu tehnologije, trendova i inovacije. Predavači su Luka Abrus, CEO i suvlasnik agencije Five, koji će ispričati svoj put od startupa do uspješnog internacionalnog poslovanja; Erik Meijer iz područja tehnologije i inovacija u Deutsche Telekomu, koji će se iz iskustva najvećeg europskog telekoma osvrnuti na uspješne poslovne modele na tržištu; prof. Ninoslav Mimica, šef zavoda u klinici za Psihijatriju Vrapče, iz znanstvene će perspektive izložiti razloge promjene u ljudskim potrebama i životima te pokazati kako tehnologija može služiti podizanju kvalitete ljudskih života; Vedran Blagus, investicijski menadžer u South Central Ventures fondu fokusiranom na tehnološka poduzeća u CEE regiji, koji će govoriti o odnosima tehnoloških poduzeća i investitora. Multidisciplinarna umjetnica OKO će se osvrnuti na to kako današnji vidovi komunikacije pomažu umjetnicima u interakciji s njihovom publikom i izgradnji imidža te što nam iz njene perspektive donosi video budućnosti.

Sudjeluj u radionici i zabavi se

Na temu izgradnje timskog duha i suradnje unutar tima, sudionicima će radionicu održati Lena Lalić i Ivan Gorski iz Hrvatskog Telekoma. HT-ov hackathon se kompleksnošću postavljene teme i snažnom konkurencijom već prve godine pokazao kao jedan od najzahtjevnijih hackathona u regiji, uz podršku hub:rauma koji je u stalnoj potrazi za inovativnim tehnološkim rješenjima. Osim prijavljenih timova i gostiju konferencije, HACK IT DAYZ će ugostiti preko 180 stručnjaka i mentora iz startup zajednice.
 
Projekt organizira Core Communication tim HT-a, koji djeluje unutar Produkt Marketing EU tima i dio je šireg STEM HUB projekta Hrvatskog Telekoma te je pravo mjesto za sve one koji žele poticati razvoj vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici. Partneri projekta su hub:raum Deutsche Telekoma, Otvoreno učilište Algebra, Ericsson Nikola Tesla, Zagrebačka banka i MasterCard, Samsung i Tportal.hr.
 
Vidimo se 24. i 25. studenoga u ALGEBRA LAB-u, Ilica 242 u Zagrebu na trećim HACK IT DAYZ Hrvatskog Telekoma!
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"