Obavijesti

Junior

Komentari 0

Glasovi iz crtića: Znate li tko se krije iza lika ljenivca Sida?

Glasovi iz crtića: Znate li tko se krije iza lika ljenivca Sida?
11

Glasove likovima iz crtića posuđuju glumci. Slažu se da je to najteži glumački posao. Ipak, uživaju posuđivati glasove likovima jer im je to jako zanimljivo i zabavno

VIDEO

U sinkronizaciji animiranih filmova glumci su u studiju. Sjede ili stoje i čitaju s papira tekst. Gluma u crtićima podsjeća na glumu u radio-dramama. 

Važan je izraz, ton i boja glasa. Glumci se slažu da je to najteži glumački posao. Ipak, uživaju posuđivati glasove životinjama i ostalim likovima jer im je to jako zanimljivo i zabavno. Mnogi od njih imaju i djecu pa su sretni kad njihovi mališani prepoznaju mamu i tatu u crtiću. 

Kad u Hrvatsku stigne američki crtić glumci se zovu na audiciju. Prema njihovom glasu biraju se uloge. U studiju se snima glas, a pokusna snimka šalje se u Ameriku na procjenu producentima. 

Kad američki producenti ocjene da se glas hrvatskog glumca u ton poklapa s glasom američkog glumca koji ima tu ulogu, dobije posao. Glumci u slušalicama slušaju engleski prijevod i pokušavaju u istu sekundu, dok lik otvara usta, izgovoriti tekst. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neki glumci skaču, viču, vrište ili plešu dok govore sve kako bi što vjernije dočarali lika kojeg glume.

Reper u ulozi ljenivca

Edo Maajka odlično se snašao u ulozi ljenjivca Sida. Iako mu je ovo bio prvi put da posuđuje glas, reper se dobro zabavio, ali i namučio. Priznao je da je vrlo teško glasom dočarati svaki zvuk, pokret i situaciju u kojoj se lik nalazi.

Lakše je snimati filmove

Filip Jurčić i Dražen Čuček kažu kako im je teže glumiti u crtiću nego u serijama i filmovima u kojima upotrebljavaju i svoje tijelo.

- U crtiću samo glasom moram sve dočarati, a to je puno teže nego kad se koristiš rukama i nogama kao u filmu - kaže Filip.

Ivanina djeca oduševljena

Ivana Husar glas je posudila Marie, stanovnici akvarija u crtiću Sammy, što je posebno razveselilo njezine klince. Ella Dvornik zaživjela je ptičicu Tinu u Zambeziji.

Tigru Diegu trebao je dubok glas kao Tarikov

U filmu ‘Ledeno doba 4: Zemlja se trese’ nastavljaju se avanture Diega. Tarik Filipović posudio je glas sabljozubom tigru kojem je baš odgovarao glumčev duboki glas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje