Obavijesti

Junior

Komentari 0

Horoskop: Drevna znanost u utjecaju planeta na nas

Horoskop: Drevna znanost u utjecaju planeta na nas
1

Svakim znakom vlada drugi planet za koji se vjeruje da unaprijed određuje karakter, mogućnosti i ponašanje pripadnika tog horoskopskog znaka

VIDEO

Astrologija je drevna znanost o kretanju planeta i nebeskih tijela te o njihovu utjecaju na naše živote. Pretpostavlja se da su Babilonci prvi izmislili astrologiju 3000 godina prije Krista. Primijetili su da položaj Sunca utječe na godišnja doba, kao i na uspjeh sadnje poljoprivrednih proizvoda. 

U samom početku, više od 2000 godina, astrologija i astronomija su smatrane istom znanošću. Horoskop i astrologija su razvijeni od strane starih Grka koji su vjerovali da položaj Sunca i planeta utječe na ljudski život te da se prema njima može predvidjeti što će se dogoditi u budućnosti. Čak su i prvi civilizirani narodi Istoka koristili zvijezde kao glasnike budućih događaja. Postoje dokazi da su i Sveta tri kralja (mudraci), koji su donijeli darove Isusu nakon rođenja, bili astrolozi-svećenici iz drevne Perzije. 

Horoskop je ustvari mapa zodijaka (životinjskog kruga), koja je podijeljena na 12 znakova. Zemlja je u sredini, a na vrhu kruga je Sunce u svojoj najvišoj točki tijekom dana. Svaki od 12 znakova je dobio ime po astronomskom zviježđu. Horoskopski znakovi su podijeljeni u četiri skupine: Vatra (Ovan, Strijelac, Lav), Voda (Rak, Škorpion, Ribe), Zrak (Vaga, Vodenjak, Blizanci) i Zemlja (Jarac, Bik, Djevica). Svaka od ovih skupina označena je u svojem kvadrantu, grupi “kuća” unutar kruga. Podjela 12 kuća temelji se na dnevnoj rotaciji Zemlje i pokazuje u kakvim su odnosima znakovi, ljubav, financije, putovanja... Najpoznatiji svjetski astrolog bio je Nostradamus, koji je predvidio mnoge događaje.

OVAN (21. 3. - 20. 4.) - Energični, puni snage, hrabri i snalažljivi. Privlače vas zabranjene stvari. Ponekad ste lijeni i ne želite pisati domaće zadaće. Mekog ste srca i previše vjerujete drugima. Avanturističkog ste duha, nestrpljivi i temperamentni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

BIK (21. 4. - 21. 5.) - Strpljivi ste, pouzdani, uporni i odlučni. Možete jesti sve, i to u velikim količinama. Jedni ste od najtvrdoglavijih znakova i teško vas je natjerati da se predomislite. Volite glazbu i umjetnost. Pazite na ljubomoru.

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6.) - Znatiželjni ste, prilagodljivi, pametni i živahni. Volite istraživati prirodu i lutati. Možete raditi puno stvari istodobno. Ne biste trebali imati problema s matematikom, književnosti, jezicima i glazbom. Čuvajte se površnosti.

RAK (22. 6. - 23. 7.) - Puni ste ljubavi, zaštitnički nastrojeni i suosjećajni. U istom danu možete plakati i smijati se. Volite biti doma i ne volite svađe. Maštate i uvijek čuvate drage uspomene. Ponekad lako mijenjate mišljenja i padate u loše raspoloženje.

LAV (24. 7. - 21. 8.) - Velikodušni, dostojanstveni, puni energije. Uvijek rado prihvaćate izazove, posebno u sportu, gdje se vidi vaš talent. Vrlo ste društveni i volite slobodu, uživate u životu. Morate paziti da previše ne zapovijedate prijateljima.

DJEVICA (22. 8. - 23. 9.) - Skromni, stidljivi i praktični. Uživate otkrivati stvari koje drugi uzimaju zdravo za gotovo i pronalazite u njima ljepotu. Volite da sve bude savršeno, ali vas je zato lako povrijediti. Nekad ste previše uznemireni i morate se naučiti opustiti.

VAGA (24. 9. - 23.10) - Romantični ste, šarmantni i društveni. Volite biti u društvu i vole vas zbog prekrasnog osmijeha. Nekad ste jako aktivni, a nekad se odmarate. Imate izražen osjećaj za pravdu. Nekad se morate više oduprijeti utjecaju drugih i brže odlučivati.

ŠKORPION (24. 10. - 22. 11.) - Odlučni, snažni i strastveni. Pametni ste i privlačne osobnosti, ali s izraženom željom da uvijek pobijedite. Iskreni ste i kažete što mislite. Svoje stvari držite skrivenima. Pobijedite ljubomoru i podijelite neke tajne s drugima.

STRIJELAC (23. 11. - 21. 12.) - Optimistični, s dobrim smislom za humor i dobroćudni. Kad god se smijete, zarazite sve dobrim raspoloženjem. Domišljati ste i volite istraživati, ponekad rano odlučite da ćete živjeti u drugoj zemlji. Potrošit ćete 7-dnevni džeparac u jednom danu.

JARAC (22. 12. - 20. 1.) - Razumni, strpljivi, disciplinirani i ambiciozni. Kad nešto želite, napravit ćete sve da to i dobijete. Nema problema u školi, sve napravite na vrijeme. Lako učite sve vezano uz politiku i znanost. Možete biti depresivni kad vam nešto ne paše. Nemojte biti škrti.

VODENJAK (21. 1. - 19. 2.) - Iskreni, odani, originalni i puni ideja. Pametni ste i brzo učite. Privlači vas sve neobično, jake boje i animacije. Vrlo kreativni pa su iz ovog znaka mnogi poznati umjetnici. Ponekad ste nepredvidivi i nećete slijediti uobičajeno.Pazite da ne zastranite.

RIBE (20. 2. - 20. 3.) - Maštoviti ste, suosjećajni i ljubazni. Volite biti u svijetu mašte, ne volite rokove i unaprijed zacrtano. Imate snove koji se često ostvare. Lako se zaljubljujete. Dobri ste u glumi, glazbi, plesu i poeziji. Borite se protiv svoje ravnodušnosti i ne dopustite da drugi upravljaju s vama.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje