Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jesu li ova bića produkt mašte ili su stvarna?

None Foto: en.gtwallpaper.com 3

Neki se kunu da su vidjeli bigfoota, dok djevojčice vole vjerovati u predivne bijele konje s rogom na glavi. Jesu li oni samo izmišljotine ili uistinu postoje?

Bigfoot

Bigfoot, Jeti, Sasquatch... razna imena za isto biće. Dlakavo stvorenje koje se skriva u šumi i visoko je oko 3 metra. Znanstvenici tvrde da su našli DNK dokaze kako je ovo stvorenje križanac čovjeka i primata.

Čudovište iz Loch Nessa

Čudovište nalik na dinosaura navodno obitava u jezeru Loch Ness u Škotskoj. Prema najpopularnijoj teoriji, riječ je o preživjeloj vrsti pleziosaura. Legenda postoji još od srednjeg vijeka, a toliko se raširila i postala popularna da Škoti na njoj dobro zarađuju. Mnogobrojni turisti dolaze na jezero ne bi li ugledali čudovište.

Lignje love brodove

Priče o divovskim lignjama oduvijek su bile dio mornarskih legendi. Znanstvenici su potvrdili njihovo postojanje, a nerijetko ih ribari ulove u mrežu, samo možda ipak nisu tako velike kao u filmovima. Pojavljuju se u “Doktoru Whou”, “20.000 milja pod morem”, “Piratima s Kariba: Mrtvačeva škrinja”... Tad obično napadaju brodove.

Jednorozi sigurno postoje?!

Arheolozi iz Sjeverne Koreje tvrde da su pronašli jazbinu jednoroga kojeg je prije oko 2500 godina jahao kralj Tongimong. Dovoljan dokaz im je natpis koji se nalazi na iskopanim ruševinama - piše “obitavalište jednoroga”. Ostatak svijeta ipak je sumnjičav kad je riječ o toj njihovoj tvrdnji.

Chupacabra

Vampirska zvijer chupacabra dugo je bila samo legenda, no Amerikanac Lynn Butler tvrdi da je 2009. u kokošinjcu našao njezino tijelo. Kokošima je popila krv prije nego što je umrla.

Komentiraj, znaš da želiš!