Obavijesti

Junior

Komentari 0

Kad se mali glumci slože, šarana od leda se spasiti može!

Kad se mali glumci slože, šarana od leda se spasiti može!
6

Mališani koji su sudjelovali na radionici Centra za kulturu i informacije Maksimir učili su glumiti, plesali su, ali i izrađivali scenografiju za predstavu o ribi šaran

VIDEO

Krap i Krapići naziv je besplatne kreativne radionice koja je za vrijeme školskih praznika održana u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Mališani koji su sudjelovali na radionici tijekom tri dana učili su glumiti, plesali su, ali i izrađivali scenografiju za predstavu o ribi šaran.

- Predstava Krap i Krapići je o ribi koja ostane zarobljena u jezeru ispod leda, a ostale životinje se udruže kako bi ju spasile -  objasnila je Paula (10) koja je u predstavi glumila zarobljenu ribu. 

Životinje koje su je spašavale su patke koje su kljunom probijale ledeni pokrivač, ježevi koji su bacali žireve, dok su labudovi samo nadgledali akciju spašavanja. 

- Nije mi ovo prvi put da glumim jer inače idem na dramsku i već sam odlučila da ću biti glumica - pohvalila se Paula koja kaže kako nikada nema tremu i lako može naučiti i puno teksta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glumu je već savladao i Kieran (9) koji za sebe kaže kako zna dobro crtati, a jednako je uspješan i u plesu. 

- Dosta dobro crtam, ali ipak sam bolji plesač - rekao je Kieran koji se inače bavi baletom. Kaže da je već sudjelovao na nekoliko radionica u Centru, a ova posljednja, na kojoj je bio za vrijeme zimskih praznika, bila mu je prekratka pa mu je žao što predstava u kojoj je glumio nije bila duža. 

Da su se na radionici dobro zabavile i da će sigurno opet doći glumiti i plesati u Centar, rekle su Lori (11) i Tara (9), koje su u predstavi glumile labudove. 

- Mi nismo spašavale šarana već smo samo nadgledale - rekla je Lori dok je Tara dodala da su ostale životinje dobro obavile posao pa je mama šaran uspješno spašena iz zaleđenog jezera.

- Lijepo je i zabavno, ali sad mi već malo fali škola - rekla je Tara. Oba labuda kazala su i kako će čim se vrate u školske klupe ispričati prijateljima iz razreda kako su se dobro provele na radionici. 

Besplatne likovno-dramsko-plesne radionice u CKIM-u realizirane su u suradnji s Udrugom Pokret, a novu priču o ribi šaran mališani će moći nastaviti na proljetnim radionicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang