Obavijesti

Junior

Komentari 0

Lari (8) i Leonu (9) šah je najzanimljivija igra na svijetu

Lari (8) i Leonu (9) šah je najzanimljivija igra na svijetu
1

Rivalitet između brata i sestre uvijek postoji. Sretnu se i na mještovitim natjecanjima, a zadnja partija koju su odigrali trajala je gotovo dva sata

VIDEO

Mali šahovski majstori, Lara (8) i Leon (9) Putar, ljubav za šah “pokupili” su od oca Slavka. S njim svakodnevno vježbaju. 


- S pet godina našao sam kod bake i djeda šahovsku ploču, a onda smo je ponijeli kući i počeli igrati - priča Leon. 


Ubrzo mu se u šahovskoj sekciji u OŠ Tituša Brezovačkog u Zagrebu pridružila sestra Lara. Danas je najbolja u Hrvatskoj do osam godina, a za nagradu je dobila putovanje na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. 


- Tamo sam odigrala najbržu partiju, trajala je samo četiri minute - prisjeća se Lara. 

Rivalitet između brata i sestre uvijek postoji. Sretnu se i na mještovitim natjecanjima, a zadnja partija koju su odigrali trajala je gotovo dva sata jer nijedno nije htjelo pristati na remi, odnosno na neriješeno. Uvijek moraju zapisivati poteze jer iz njih najbolje uče. 


- Treniramo svaki dan. Jako volim šah, ali nekad moram biti vrlo ozbiljna inače mogu izgubiti - kaže Lara, koja obožava hrvatski, pjeva u zboru i uživa u pravljenju kolača te rješavanju križaljki. 
Leonu je omiljen predmet matematika, a nekad s tatom karta belu. Kaže i kako voli igrati videoigre, a u životu bi se volio baviti šahom i nogometom.

Nagrade su super

Najdraže nagrade su im šalice s crtežom kraljice i kralja. Lara kaže kako je jednom dobila i novčani bon, od kojeg je većinu smjela potrošiti na slatkiše.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode