Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mačak pustolov voli se penjati na vrh planine

None Foto: Mirjana Požgaj

Mačak pustolov i alpinist u podnožju Medvednice umiljava se planinarima kako bi ga poveli sa sobom

Ma mačak je predivan. Odmah se po njemu vidjelo da je pitom i da je vjerojatno s ljudima u kontaktu. Do je mijaukao izgledao je kao da je gladan. Krenuo je za nama na planinu, rekla nam je Mirjana Požgaj, čitateljica koja je s prijateljima krenula neoznačenom planinarskom stazom istočnom stranom Medvednice. Pokraj Vidovca morali su stati i preuzeti mačka na kojeg su naišli. Primijetio ga je pas Bono pokraj staze.

- Mačka je kolega Nedjeljko Erceg Neno stavio na ramena. Nije se mrdnuo cijelim putem dok smo se penjali. Hodali smo oko dva sata dok nismo stigli na cilj. Cijelo vrijeme smo ga mazili i fotografirali. Bio je smiješan. U planinarskom domu se okrijepio, dobro najeo i zaspao kraj novog prijatelja koji ga je prvi ugledao, a to je pas Bono. Odspavao je dobrih sat vremena - kaže Mirjana.

Potom je došlo vrijeme za povratak.

- Počela je padati kiša, pomalo se i mrak spustio. Bilo je sklisko i blatnjavo spuštanje te smo macu pokrivali kabanicom na leđima našeg planinara i vratili se na mjesto gdje smo ga pronašli. S velikom tugom smo se rastali od našeg malog pratitelja - dodala je Mirjana.

Ostavili su mačka avanturista u Vidovcu, gdje su ga i našli.

Komentiraj, znaš da želiš!