Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najcool dvorci: Bajkoviti ukrasi iz cijelog svijeta

None Foto: PA/PIXSELL 6

Posebno je zanimljiv Mont Saint-Michel, koji je odsječen od svijeta. Dvorac se nalazi na stjenovitom vrhu na otoku u Francuskoj na kojem živi 44 ljudi

U njima se ne živi, ali ih možete posjetiti. Ove bajkovite masivne građevine kao da su scenografija iz Disneyevih crtića. A jedan od njih zaista i je. 

Neuschwanstein nalazi se u Njemačkoj i često se koristi u filmovima o likovima iz bajki. Brojne princeze i kraljevi živjeli su baš ovdje. 
Drugi prelijepi njemački dvorac zove se Löwenburg, što u prijevodu znači 'lavlji grad'. Sagrađen je krajem 18. stoljeća i često ga nazivaju Disneylandom toga doba.


Posebno je zanimljiv Mont Saint-Michel, koji je odsječen od svijeta. Dvorac se nalazi na stjenovitom vrhu na otoku u Francuskoj na kojem živi 44 ljudi. Zovu ga “grad mrtvih”. Do njega se može doći samo uskim mostom koji je za vrijeme plime potpuno pod vodom. 

Matsumoto je nacionalno blago Japana. Za razliku od većine dvoraca, nije na uzvisini nego u ravnici. 

Ova fascinantna svjedočanstva prošlosti svakako treba vidjeti uživo, budete li ikada u prilici.

Drakulin dvorac meta je znatiželjnih turista

Ovaj dvorac u Rumunjskoj krije mračne tajne. U njemu je navodno živio Vlad Tepeš, grof Drakula, i u njemu držao zarobljenike. U dvorištu je bunar u koji turisti bacaju novčiće jer, prema legendi, Drakula ih skuplja i ispunjava želje.

Slovenski dvorac u stijeni jedini je takav na svijetu

Nekoliko kilometara od ulaza u svjetski poznatu Postojnsku jamu u Sloveniji smjestio se dvorac Predjama. Prvi put se spominje 1274. godine i sagrađen je u prirodnoj stijeni. Dovršavali su ga postupno. Desno krilo dodano je 1570. godine, a dijelovi zdanja i kasnije.

Komentiraj, znaš da želiš!