Obavijesti

Junior

Komentari 0

Olakšanje: Pitonke Linda i Lisa vratile su se kući

Olakšanje: Pitonke Linda i Lisa vratile su se kući
3

Obitelj Potočnik je danima tražila svoje kraljevske pitone i tugovala, ali sad, mjesec dana poslije, svi su napokon na okupu

VIDEO

Zmije Linda i Lisa još su u srpnju pobjegle iz terarija Maredu kraj istarskog Novigrada u kojem ljetuju njihovi vlasnici, slovenska obitelj Potočnik. Obitelj je danima tražila svoje kraljevske pitone i tugovala, ali sad, mjesec dana poslije, svi su napokon na okupu. Lisu su pronašli već nakon nekoliko dana, a Lindu tek sada. Kako je vrijeme prolazilo, strahovali su da se nikad neće vratiti kući. 

- Bojala sam se da su je pojele divlje mačke, da ju je netko ubio ili ukrao. Nisam mislila da ćemo je ikad pronaći. No opet smo na okupu. Nakon Lise našli smo i Lindu - govori Judita Potočnik iz Ljubljane, kojoj je laknulo.

Najsretniji su blizanci Enej i Leja (9) koji obožavaju zmije. Njihov otac Andrej kaže da je zavladala prava sreća u obitelji.

- Teže je pronaći zmije, i to još dvije, negoli odlutale pse ili mačke - kaže Andrej smijući se.

Lisu su pronašli prestravljeni turisti koji su pozvali veterinara. On je odmah prepoznao plemenitog i bezopasnog kućnog ljubimca te joj je dao infuziju jer je bila iscrpljena i dehidrirana. Potraga za Lindom trajala je još tri tjedna, a pronašli su je susjedi samo 20-ak metara dalje od kuće.

- Tražili smo je posvuda, a ona je cijelo vrijeme bila tu. Svuda smo ostavljali posude s vodom ne bismo li je namamili. Pronašla je rupu u koju se pritajila dok nije ogladnjela. Tada je izašla. Bila je preplašena i gladna. Odmah je pojela dva miša i sad izgleda zdravo - presretna je Judita.

Prvi put su pobjegle

Kraljevski pitoni, poput Lise i Linde, sve su češće kućni ljubimci. Prirodna staništa su im u srednjoj Africi, a narastu do 1,5 metara. Životni vijek im je oko 30 godina. Hrane se glodavcima. Nisu otrovni. Linda i Lisa stare su sedam godina i duge su više od metra. Vlasnici su se bojali da će ih netko iz straha ubiti. Nasreću, pronašli su ih žive i zdrave, iako preplašene, izgladnjele i dehidrirane. Obitelj kaže kako je ovo prvi put u sedam godina da su pobjegle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith