Obavijesti

Junior

Komentari 0

Šumski dječak: Živio je sam u šumi čak 16 godina

Šumski dječak: Živio je sam u šumi čak 16 godina
1

Mladić (20) živio je izoliran od svijeta 16 godina u sibirskoj šumi. Roditelji su ga napustili. Našli su ga u divljni u Rusiji i sada ga nazivaju Šumski dječak

VIDEO

U divljini Sibira našli su mladića koji tvrdi da živi u šumi od četvrte godine. Sibirskog Mowglija ili Šumskog dječaka, kako ga nazivaju, našli su u Rusiji pokraj malog naselja. Mladić kaže da su mu roditelji rekli kako je rođen 1993. te da je živio s njima u šumi od 1997. Područje Belokurikha, u podnožju planine Altaj, na kojem je dječak živio, poznato je po mineralnim izvorima, lječilištima i skijalištima. Navodno su ga roditelji napustili u svibnju pa je on odlučio potražiti pomoć prije dolaska zime. Policija traga za pustinjacima. Mještani kažu da su ih vidjeli kako idu na otok Sakhalin.

Mladića je našla žena u kolibi u zemlji, tri kilometra udaljenoj od prvog naselja. Odvela ga je u policijsku postaju gdje su utvrdili da nije ni registriran pri rođenju.

- Nije obrazovan i nema razvijene socijalne vještine, kao ni poimanje svijeta izvan šume. Ipak, zna govoriti, ali usporeno - rekao je Roman Fomin iz mjesnog odvjetničkog ureda.

Izgleda kao da mu je 15 godina, nikad nije bio kod liječnika, a kako nije u evidenciji, nema pravo ni na zdravstveno osiguranje i socijalnu pomoć. Psiholozi kažu da je malo vjerojatno da će se potpuno prilagoditi s obzirom na to da je previše toga propustio od najranijeg djetinjstva.

Najveći je problem, kao i mnogima koji su dulje živjeli u izolaciji, imunološki sustav, koji nije prilagođen na najčešće ljudske bolesti. Ruski Mowgli trenutno još živi u šumi.

Šumski dječak nije prvi zabilježeni slučaj djece koja su odrasla u šumi     

Šestogodišnjeg Ivana Mishukova socijalna služba našla je među čoporom pasa lutalica koji su ga prihvatili kao svoga vođu. Mishukov je u šumu pobjegao zbog nasilnih roditelja. Poslije se priključio mornarici. Alesha, djevojčica koju su odgojili vukovi, komunicirala je poput njih, zavijajući i grizući. Pobjegla je ubrzo nakon što su je našli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode