Obavijesti

Junior

Komentari 2

Bermudski trokut 'progutao' 1000 aviona i brodova

Bermudski trokut 'progutao' 1000 aviona i brodova
3

Brodovima, avionima i ljudima koji su prolazili preko područja trokuta u Atlantskom oceanu izgubio se svaki trag. Kao da ih nikad nije ni bilo...

VIDEO

Bermudski trokut ili Vražji trokut naziv je za morski područje između Bermuda, Floride i otočića Portorika u Atlantskom oceanu. Obuhvaća 1140 kvadratnih kilometara, a ondje se događaju čudne i neobjašnjive stvari. Nestaju avioni, brodovi i posade. Brodovi su ondje tajanstveno nestajali još u 15. st., a neobičnosti je primijetio još Kristofor Kolumbo. Olupine mnogih aviona i brodova nikad nisu pronađene. Ime Bermudski trokut nije službeno niti priznato. Smislio ga je novinar Vincent Gaddis u priči vezanoj uz Let 19. 

Pet zrakoplova američke vojske poletjelo je 1945. iz baze na Floridi u rutinsku trening misiju, poznatu kao Let 19. Avioni i 14 članova posade više nisu viđeni. Svi avioni srušili su se u more na području Bermudskog trokuta. Nestao je čak i jedan od aviona uključen u potragu za avionima iz Leta 19. Smatra se da je do danas u Bermudskom trokutu nestalo više od 1000 brodova i zrakoplova s više od 8000 ljudi. Objavljeno je puno znanstvenih tekstova koji daju objašnjenje misterija, no još ni jedna teorija nije prihvaćena. Za nestanak brodova jedni krive jake morske struje i magnetske sile koje utječu na kompase i navigacijske uređaje. 

Druga teorija obuhvaća prirodne neobjašnjive sile koje se nenadano javljaju i stvaraju rupu u nebu koja uvlači sve što joj se nađe na putu. Spominju se i meteorološke oluje, koje se sastoje od jakih grmljavina i minijaturnih tornada i pojavljuju se bez upozorenja. Znanstvenici, prema zadnjim istraživanjima, tvrde da je plin metan, koji kod kuće koristimo za kuhanje i grijanje, glavni krivac za misteriozne nestanke brodova i zrakoplova. 

Metan se pod pritiskom nalazi ispod morskog dna i dođe li do pomicanja, pretvara se u plinoviti mjehur. Kada dođe na površinu, šikne u zrak i širi se. Ako su mjehuri bili dovoljno veliki i gusti, mogli su zahvatiti i srušiti avione koji prolaze iznad njih, a ne samo brodove. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ispod Bermudskog trokuta je izgubljeni grad Atlantida?

Mnoge su teorije pokušale objasniti potonuća brodova, ali niti jedna ne objašnjava zašto nema olupina. Prema nekim teorijama usred Bermudskog trokuta nalazi se izgubljeni grad Atlantida.

Krivili čudovišta i izvanzemaljce

Nestanci su pripisivani i morskim čudovištima i golemoj hobotnici. Svjedočenja ljudi govore o čudnim svjetlima iznad tog područja pa se pričalo i o mogućoj povezanosti izvanzemaljaca. Neki pričaju o vremenskoj rupi koja se stvara pa zrakoplove i brodove baca u prošlost i budućnost. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang