Obavijesti

Junior

Komentari 1

Uskrsne igre: Trebaju vam prijatelji i šarene pisanice

Uskrsne igre: Trebaju vam prijatelji i šarene pisanice
1

Osim tradicionalnih priprema, Uskrs je moguće proslaviti uživajući u proljeću i igrama. Može se igrati pojedinačno, po ekipama ili unutar cijele obitelji

VIDEO

Osim tradicionalnih priprema, Uskrs je moguće proslaviti uživajući u proljeću i igrama.Može se igrati pojedinačno, po ekipama ili unutar obitelji.

Za Uskrs se većinom igraju igre koje uključuju jaja. Postoje razne varijacije; od utrka do pogađanja ili zagonetki. Neke od njih su se pretvorile u natjecanja, no prije svega su sjajna prilika za zbližavanje i lijepo provedeno obiteljsko vrijeme.

Lupanje jajima

U Hrvatskoj popularno nazvano "tuckanje", ima jednostavna pravila. Svatko ima tvrdo kuhano jaje koje drži u ruci i laganim udarcima udara u protivnikovo dok ne pukne. Onaj čije jaje nije puklo dobiva jaje poraženoga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spasi zarobljeno jaje iz protivnikove baze

Ovo je uskrsna varijanta igre "zarobi zastavu" i pogodna je za veću skupinu djece. Podijelite se u dvije skupine, svakoj date po jednak broj jaja u dvije različite boje, koja su njihovi "zarobljenici". Posložite ih u jednu liniju izvan kruga. Zadatak je trčeći "spasiti" jaja i vratiti ih u svoju bazu. Ako protivnik dotakne spasitelja, on predaje jaje i ostaje na mjestu dok ga netko iz njihove ekipe ne dodirne pa ponovno krenu. Pobjednik na kraju igre ima najviše "spašenih" jaja

Utrka jajima na žlici

Svatko dobije po jednu žlicu i u nju stavi jaje. Označi se start i cilj pa utrka može početi. Onaj kome jaje ispadne vraća se na start. Odrasli drže žlicu u zubima, a djeca u jednoj ruci. Na stazu se može postaviti i razne prepreke. Žlicu i jaje može se kombinirati i s igrom skrivača! Kome se jaje razbije, taj je otkriven.

Ples s jajima

To je tradicionalna uskrsna igra. Jaja se postave na pod i parovi plešu oko njih, a da ih ne razbiju. Možet se plesati i s povezima.

Natjecanje u bacanju jaja

Igra za dva ili više igrača. Igrači se dodavaju nekuhanim jajima. Gubi onaj kome se jaje razbije.

Lov na skriveno blago

Lov na jaja se priprema tako da ih se sakrije u kući ili vrtu na raznim mjestima da ih djeca traže. Ovisno o dobi djeteta, odabiru se lakša ili teža mjesta. Može se poslužiti obojanim ili čokoladnima jajima, onima punjenim slatkišima ili malim plastičnim koja će djeca na kraju igre zamijeniti za nagradu. Igra li se s pravim jajima, može uslijedi natjecanje u tuckanju. Bitno je pripaziti da svatko na kraju dobije nešto. Zabavna je opcija da djeca pripreme lov za svoje roditelje. 

Preuzeto sa Lukin portal za djecu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang