Obavijesti

Kako debljina utječe na seksualnu želju i disfunkciju

Kako debljina utječe na seksualnu želju i disfunkciju
2

Kako debljina utječe na seksualnu zelju i erektivnu disfunkciju. Čak i manje smanjenje tjelesne težine dokazano povećava libido kod pretilih muškaraca

Pretilost uzrok mnogih oboljenja, ali i seksualne disfunkcije

Pretilost je epidemija modernoga doba koja uzrokuje ne samo bolesti poput dijabetesa i srčanih oboljenja, već može negativno utjecati i na vaš seksualni život. Prekomjerna tjelesna težina predstavlja veliki izazov za uravnoteženo fizičko i psihičko zdravlje te je uzrok mnogih bolesti kod muškaraca i žena, a spolni aspekt svakako nije iznimka. 

Studije pokazuju da previsok indeks tjelesne mase (BMI) može značajno utjecati na smanjenje libida kod muškaraca i žena. Prekomjerna tjelesna težina utječe na hormonalnu neravnotežu i pokreće lančanu reakciju u tijelu koja rezultira smanjenjem želje za seksom i seksualnom disfunkcijom. 

Kako debljina utječe na seksualnu želju kod muškaraca i žena?

Istraživanja su pokazala da se pretile osobe suočavaju sa seksualnim poteškoćama čak 25 puta češće nego osobe koje imaju normalan indeks tjelesne mase. Ove poteškoće  razvrstavaju se u četiri skupine:

• gubitak interesa za seks;

• nedostatak seksualne želje;

• poteškoće tijekom spolnog odnosa;

• općenito smanjen broj seksualnih kontakata.

Prema navedenoj studiji, samo se 5% osoba s normalnim indeksom tjelesne mase suočava s navedenim seksualnim poteškoćama. 

Zdravstveni problemi poput povišene razine kolesterola i triglicerida te dijabetesa i inzulinske rezistencije, kod muškaraca mogu utjecati i na pojavu impotencije. Oba ova stanja kao posljedicu imaju lošu cirkulaciju u sitnim arterijama penisa, što može uzrokovati impotenciju i disfunkciju erekcije. Ujedno visoka razina kolesterola povezana s pretilosti, može dovesti do nakupljanja plaka u krvnim žilama koje opskrbljuju zdjeličnu regiju te tako usporavaju protok krvi u genitalije što smanjuje seksualno uzbuđenje.   

Besplatna dostava posebno za čitatelje portala 24sata.hr OVDJE >>

Požurite i uštedite 155,00kn, količine su ograničene!

Žene: negativna percepcija o vlastitome tijelu 

Pretilost, posebice kod žena, negativno se odražava na percepciju o vlastitome tijelu i  samopouzdanje, a time i smanjenje učestalosti seksualnih odnosa te potpunog zadovoljstva i seksualnog užitka. U odnosu na fiziološke promjene uzrokovane prekomjernom težinom, negativna percepcija o vlastitome tijelu, a time i nesigurnost povezana s pretilošću, može djelovati mnogo destruktivnije na zdrav seksualni život pojedinca.  

"Ako ste nesigurni i usredotočite se samo na to kako vaše tijelo izgleda ili kako ga vaš partner vidi i doživljava tijekom seksa, nećete biti raspoloženi", ističe Cindy Meston, dr.sc., direktorica laboratorija za seksualnu psihofiziologiju na Sveučilištu Texas u Austinu. Njeno istraživanje pokazalo da je kod žena seksualni nagon usko povezan s pozitivnom percepcijom o svome tijelu – posebice dijelovima poput trbuha i bedara, a indeks tjelesne mase (BMI) tu ne igra veliku ulogu. 

Medicinska istraživanja ukazuju na to da čak i manji gubitak kilograma kod pretilih muškaraca može povratiti libido    

Istraživanje provedeno na australskom sveučilištu Adelaide, čiji su rezultati objavljeni u „The Journal of Sexual Medicine“ (reviji o seksualnom zdravlju) pokazalo je da čak i manji gubitak kilograma od oko 5% ukupne tjelesne mase u pretilih muškaraca može dovesti do poboljšanja kod problema erektilne disfunkcije i povećanja seksualne želje u roku od osam tjedana. 

Smršavite lako, bez opasnih dijeta i fizičkog iscrpljivanja vježbanjem    

Rješenje potražite u pripravku PGC500™COMPLEX koji je zbog svojih iznimnih učinaka vidljivih kod reguliranja tjelesne težine i smanjenja apetita privukao veliku pozornost.  

Glavni sastojak PGC500™COMPLEX je hidroksicitrična kiselina ili HCA koja se dobiva iz kore biljke Garcinia Cambogia i ima znanstveno dokazano djelovanje kod reguliranja tjelesne težine. Djeluje na 2 načina:

• Sprječava tvorbu masnih rezervi. HCA naime zaustavlja djelovanje enzima koji u našem tijelu sve ugljikohidrate koje ne uspijemo potrošiti i pretvoriti u energiju pretvara u masne rezerve.

• Zaustavlja prekomjeran apetit. HCA je poznata po tome što potiskuje apetit na način da povećava razinu serotonina u krvi. Serotonin je neurotransmiter mozga koji ljudima daje osjećaj dobre volje i radosti. HCA tako povećava razinu serotonina, utječe na dobro raspoloženje i zaustavlja želju za hranom.

Besplatna dostava posebno za čitatelje portala 24sata.hr OVDJE >>

Požurite i uštedite 155,00kn, količine su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori