Obavijesti

Kako popraviti kućni budžet? Izaberite prave uređaje

Kako popraviti kućni budžet? Izaberite prave uređaje
2

Ušteda energije postala je jedna od značajnih tema kad razmišljate kako popraviti kućni budžet. Ušteđeni novci itekako mogu pomoći da podmirite troškove na nekim drugim područjima

Pa, kako sačuvati svoj novac od potrošnje električne ili bilo koje druge vrste energije? Ušteda u potrošnji počinje već pri odabiru i načinu korištenja kućanskih uređaja, koji su svakodnevno u upotrebi u svakom kućanstvu.

Kućanski uređaji imaju izuzetno važnu ulogu u opremanju doma zbog svoje funkcionalne uloge u svakodnevnom životu, ali i mogućnosti uštede energije, koju im omogućavaju najnovije tehnologije. Ovi uređaji utroše oko 20 posto ukupne energije potrebne za održavanje kućanstva. Upravo iz tog razloga, pojedini uređaji imaju veću kupovnu cijenu, ali su u konačnici isplativiji od onih jeftinijih, jer postižu znatne uštede uz istu ili još bolju učinkovitost. Ovdje valja uzeti u obzir i nove energetske oznake koje je izdala Europska unija, a pomoću kojih ćete trošiti manje električne energije i tako čuvati okoliš, ali i svoj novac. Prilikom kupnje uređaja, koji trebaju trajati godinama, mnogi biraju prepoznatljive brandove koji jamče kvalitetu, a jedna od njih je tvrtka Philips koja je predana  poticanju održivosti kroz inovacije. Dizajnirani za pružanje odličnih radnih značajki i energetske učinkovitosti, novi usisavači tvrtke Philips dokazuju da se odlični rezultati čišćenja mogu postići uz istovremeno smanjenje ulazne snage, čime se smanjuju iznosi na računu za struju i negativan utjecaj na okoliš. 

Štedljivi usisavači

Slično energetskim oznakama koje se obično mogu vidjeti na hladnjacima, perilicama rublja ili televizorima, od kraja prošle godine novu energetsku oznaku nose i usisavači. Ta nova energetska oznaka postavila je više standarde za radne značajke svih modela usisavača. Osim toga, sada se mogu usporediti ista svojstva proizvoda u cijeloj ponudi usisavača, što će vašu kupnju učiniti transparentnijom i lakšom. Europska unija izdala je dvije direktive: 665/2013 i 666/2013 koje utječu na način kupnje usisavača i način na koji ih tvrtka Philips dizajnira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema prvoj direktivi (666/2013), od kraja 2014. standard za najveću potrošnju energije je 1600 W. Kvalifikaciju za plasman na tržište imat će samo usisavači koji imaju: 

- Ulaznu snagu manju od 1600 W

- Minimalnu učinkovitost čišćenja od 70 posto za usisavanje prašine na tepisima

- Minimalnu učinkovitost čišćenja od 95 posto za usisavanje prašine na tvrdim podovima

Prema ljestvici od A do G odredite omjer cijene i kvalitete

Prema drugoj direktivi (665/2013), novu energetsku oznaku nose i usisavači. Energetska oznaka naznačuje klasu energetske učinkovitosti (vrh naljepnice, naznačena strelicama) i pet dodatnih indikatora radnih značajki (donji dio naljepnice). 

- Razred energetske učinkovitosti rezultat je kombinacije potrošnje energije i radnih značajki čišćenja na tvrdim podovima i tepisima. Naznačena je na ljestvici od A do G te bojama strelica. Ljestvica započinje slovom A – klasa koja pruža najbolje radne značajke.

- Razred ponovne emisije prašine - odnosi se na kvalitetu zraka koji se izbacuje natrag u prostoriju; ta vrijednost naznačuje čistoću ispušnog zraka, a time kvalitetu filtracije. Naznačena je na ljestvici od A do G, gdje se A odnosi na klasu najboljih radnih značajki.

- Razred učinkovitosti čišćenja tepiha

- Vrijednost naznačuje postotak prikupljanja prašine sa standardiziranog testnog tepiha

Godišnja potrošnja energije 

To je indikativna vrijednost koja se temelji na 50 čišćenja u prosječnom kućanstvu površine 87 četvornih metara. Stvarna vrijednost ovisit će o navikama uporabe aparata. 

Razmišljanje o energetskoj učinkovitosti jedna je od najvažnijih tema današnjeg vremena, stoga postanite dio globalnog trenda i odaberite štedljive kućanske uređaje za svoj dom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer