Obavijesti

Kolumne

Komentari 78

Bero i Bujo: Novi dokaz na kakve je niske grane spao SDP

Bero i Bujo:  Novi dokaz na kakve je niske grane spao SDP
1

"O radu Velimira Bujanca ne mislim ništa dobro. Nažalost, on širi govor mržnje i zlo. Sve suprotno od onog za sto se ja zalažem", kazao je Bernardić. Pa je normalno da mu je čestitao na ulasku u bračne vode.

VIDEO

U ovom slučaju najbolje se vidjela razlika između Zorana Milanovića i Davora Bernardića: Zoki je radio epohalne gafove, Bero uporno pada na sitne idiotarije.

Davor Bernardić izazvao je jučer bijes nekih SDP-ovaca i njegovih birača i simpatizera svojom čestitkom Velimiru Bujancu na nedavnom vjenčanju. Navodno je odbio Bujančev poziv za gostovanje u "Bujici", a onda iskoristio priliku da mu uputi kurtoaznu čestitku.

"Moji stavovi su poznati i jasni", branio se Bernardić. "O radu Velimira Bujanca ne mislim ništa dobro. Na žalost, on širi govor mržnje i zlo. Sve suprotno od onog za sto se ja zalažem".

Pa je stoga posve normalno da mu, kao takvom, čestita na ulasku u bračne vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Opet protiv SDP-a

I sad, naravno, neki pozivaju na ostavku, drugi se ograđuju od takvog istupa, treći poručuju da neće glasati za SDP, opet.

A gotovo ista stvar dogodila se i prije prošlih parlamentarnih izbora kad je Zoran Milanović održao srdačan sastanak s Josipom Klemmom, pa na njemu "šatoraškim" rječnikom opalio po Srbiji i Bosni, kazao da mu se "fućka za pozdrav Za dom spremni", spomenuo se "djeda ustaše" i izrazio zadovoljstvo što mu "majka nije bila vojni lekar" kao Plenkoviću.

I zatim još gore prošao na izborima.

Kao što se Bernardiću danas prigovara što je prijateljski komunicirao s osobom koja godinama širi govor mržnje, huška protiv ideoloških neprijatelja, manjina i Srba, a ostala je upamćena po poziranju sa svastikom na rukavu nacističke uniforme, tako se Milanoviću prigovaralo što je ćaskao s vođama prosvjednika koji su godinu dana rušili vlast, ustavni poredak, hučkali, vrijeđali, prijetili, jurišali na policiju i Banske dvore, blokirali grad plinskim bocama.

Rezultat je praktički isti: SDP je tada izgubio s Milanovićem kao što sada gubi s Bernardićem. U neku ruku, mogli bi se to čak nazvati "politikom kontinuiteta".

Epohalne gluposti

Razlika je samo u razmjerima. Milanović je radio epohalne gluposti naprosto zato što je bio političar većeg formata, Bernardić upada u sitne blamaže jer je političar formata "kiselog zelja".

Bujanec je danas ono što je Klemm bio jučer. Samo je opet razlika u razmjerima: Klemm je godinu dana radio protiv legalne vlasti, prijetio postrojavanjem gardista, jurišao na Banske dvore, izazivao podjele i mržnju.

Bujanec je samo sitan provokator. Taman mjeri Davora Bernardića.

I kao što Milanoviću onaj tajno snimljeni razgovor s Klemmom nije bio prvi takav slučaj političkog samoubojstva, tako ni Bernardić ne može više ni prijeći ulicu da ne izazove skandal.

I osim što je ovaj Berin gaf produbio podjele u SDP-u - napadaju ga oni koji su šutjeli o Zokijevim gafovima - pojačao je podsmijeh i gađenje birača koji naprosto ne mogu progutati činjenicu da se formalni vođe liberalne ljevice na takav način dodvoravaju predstavnicima ekstremne desnice.

Stvar je, velikim dijelom, u socijalnoj inteligenciji i vještini komunikacije, ali i u političkoj kompetentnosti da se dokažu pred biračima.

Uglavnom, SDP je dobrim dijelom ostao isti. Samo na još nižim granama nego prije. 

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang