Obavijesti

Kolumne

Komentari 186

Braniteljima u šatoru falio je još samo Zdravko Mamić...

Braniteljima u šatoru falio je još samo Zdravko Mamić...
3

Podrška Zdravka Mamića ne samo da neće pomoći prosvjednicima, nego će im još dodatno odmoći. Ako su nastojali izgledati ozbiljno, Mamić im je poništio taj trud.

VIDEO

Baš dobro da je Zdravko Mamić došao jučer na prosvjed pred Ministarstvom branitelja.

Bila je to dobra prilika da i osobno uruči nadležnom ministru Predragu Matiću pritužbu zbog činjenice da se njegovo ime nije našlo u Registru branitelja. Pa da se jednom zauvijek ispravi i ta povijesna nepravda.

I baš je dobro da je Zdravko Mamić došao izraziti podršku hrvatskim braniteljima koji su na transparentu oglasili kako se bore protiv Jugoslavena.

Pa da im iz prve ruke natenane objasni kako pati za Jugoslavijom koja je za njega bila "najljepša država na svijetu", da s njima podijeli dilemu tko mu je draži, Zvezda ili Partizan, pa možda im i otpjeva navijačke pjesme Zvezde i Partizana kojima se onomad hvalio.

Bilo bi to baš prikladno.

Čemu tako dugo?

Samo nije jasno zbog čega je Zdravko Mamić čekao gotovo mjesec dana da se pojavi u Savskoj i pruži podršku braniteljima koji tamo kampiraju u šatoru.

Možda je čekao da oni krenu prvi u juriš i obave koliko se može, pa će im se on već pridružiti kad zapnu.

A zapeli su.

Zapeli su toliko da im ni Zdravko Mamić neće pomoći. Ni sa svojim igračima, ni sa svojim pokličima "Živjeli branitelji!", ni sa zakletvom "Nikada vas nećemo zatajiti ni izdati".

Štoviše, dodatno će izgubiti simpatije javnosti i pokazati koliko su očajni da im jedan Zdravko Mamić mora dolaziti izražavati podršku.

Jasno je zbog čega je njemu bilo bitno da se tamo pojavi: da amortizira bijes navijača, da se skloni pred kritičarima pod braniteljski šator, da se pokaže dobrim domoljubom i zaradi poneku pozitivnu naslovnicu.

Ali braniteljima to doista nije trebalo.

Medijsko iživljavanje

Osim da na ovaj način podsjete javnost kako su još uvijek tamo, kako još uvijek nešto traže, kako to još uvijek nisu dobili, a sve je izvjesnije da još neko vrijeme ni neće. Još gore, zbog činjenice da ih je pohodio upravo Mamić, jedan skup za koji su uporno tvrdili da je dostojanstven, pretvorili su u poligon za medijsko iživljavanje šefa Dinama, za njegovo pokazivanje i reklamiranje.

Ne samo da im Mamićeva podrška neće pomoći, nego će im još dodatno odmoći. Ako su se trudili izgledati ozbiljno, Mamić im je poništio taj trud.

No ako su željeli da netko na njih još malo obrati pažnju, onda nisu mogli poželjeti boljeg gosta u šatoru. 

Nekoga s kim će razmijeniti iskustva o Jugoslaviji i Jugoslavenima, netko s kime će evocirati uspomene na braniteljske dane, netko kome će se požaliti na neimaštinu, krizu, siromaštvo, nebrigu države i zanemarivanje od strane institucija.

Zdravko Mamić zna sve o tome.

I stoga je stvarno šteta što nije iskoristio priliku pa se napokon upisao u Registar branitelja. Bilo bi to najmanje što bi ova država mogla učiniti za njega.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode