Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Čak bi i neki birtijaši platili za prijenos više nego što bi HTV

Čak bi i neki birtijaši platili za prijenos više nego što bi HTV
1

Pritiskati Hrvatsku radioteleviziju da plati više od konkurenata za prava prijenosa ima smisla, ali pritiskati Hrvatski nogometni savez da HTV-u naplati manje baš i nema...

VIDEO

Ne želi li Hrvatski nogometni savez, u ovom slučaju Šuker, otkriti narodu koliko je za prava prijenosa platila televizija koja je dobila posao, sve institucije kojima je narod poslodavac trebaju prestati financirati HNS. Ako su dosad uplaćivale lipu, HNS ostaje bez lipe. Radi li se o 50 milijuna kuna, odoše milijuni.

I nemoj mi se vaditi na poslovnu tajnu. Prevelika je lova u igri da bi itko mogao uvjetovati. Mrvu karikirano rečeno, da ih ugovorom natjeraš da plaćenim oglasom u svim hrvatskim novinama objave koliko su platili prava, ima ih koji bi pristali. Naravno, iznos koji su država i ostali prestali uplaćivati Savezu trebalo bi namjenski preusmjeriti za sport djece i mladeži. To je lakši dio.

Hrvatska televizija nešto je teže pitanje. Koliko ono rekoše, 20 tisuća eura? Znam najmanje pedeset birtijaša i butikaša koji bi, e samo da mogu, da im je dopušteno igrati tu igru, platili toliko za pravo prijenosa Rusija - Hrvatska. I bitno više.

Argumentacija s nacionalne telke, što sve oni mogu kupiti za 20 somova eura, tanka je. Nije štos što se može kupiti za tu lovu, nego je štos platiti HNS-u, ako treba, i 100 somova eura, a onda zaraditi 200. Pa kupiti pet ili deset puta više dokumentaraca i drugih divota. Ili treba reći da je prodajom oglasnog prostora nemoguće zaraditi 20 ili koliko već tisuća eura. Ili da je moguće, ali oni to naprosto ne znaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HNS prava prijenosa pojedinačnih utakmica i paketa naprosto treba prodati najboljem ponuđaču. Nije u redu, ma i nesvjesno, ucjenjivati vodstvo Saveza gnjevom publike. Ono, ja ti dajem kikiriki, a ti se samo usudi prodati prava televiziji koja bi platila brda i doline.

Uzmu ljudi kredit da bi gledali reprezentaciju uživo u Brazilu, ta što je onda uzeti 20 kuna za dva piva i otići gledati u kafić koji je platio kanal televizije koja je kupila prava?

Ili pay-per-view. Donekle, do granice isplativosti posla, možda ima rezona da narod pritisne HTV da plati više nego što je mislio. Ali nikakvog smisla nema pritiskati HNS da HTV-u naplati manje nego što bi platila komercijalna televizija.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje