Obavijesti

Kolumne

Komentari 39

Cijede obične građane, ali zato bogatima toleriraju sve dugove

Cijede obične građane, ali zato bogatima toleriraju sve dugove
1

A što je zajedničko svim 'običnim' građanima ove države? Rade, preživljavaju, pokušavaju biti pošteni i prvi su na udaru kad nekoga treba cijediti naplatom dugova i ovrhama

VIDEO

Što je zajedničko estradnim zvijezdama, poduzetnicima, sportašima, odvjetnicima? Žive na visokoj nozi, voze automobile vrijednosti koju mnogi ne zarade za čitav životni vijek, duguju desetine milijuna kuna poreza i to im se tolerira.

A što je zajedničko svim 'običnim' građanima ove države? Rade, preživljavaju, pokušavaju biti pošteni i prvi su na udaru kad nekoga treba cijediti naplatom dugova i ovrhama. Jer upravo na 'običnima' parazitira čitav državni mehanizam, njih je najlakše nagaziti, crkavica koju zarađuju transparentno se prikazuje, nema skrivene imovine, basnoslovne zarade na crno ili kumova i rođaka koji će jednim telefonskim pozivom stopirati proces prisilne naplate.

Jer dok vi pokušavate, primjerice, cjelodnevnim mukotrpnim radom u malom privatnom obrtu stvoriti kakvu-takvu egzistenciju za svoju obitelj, država će pohlepno sisati sve plodove vašeg rada, a najmanju pogrešku u koracima kaznit će promptno i rigorozno.

Za to vrijeme onaj koji duguje stotine tisuća kuna poreza razbijat će preskupe aute k’o tanjure u grčkom restoranu, odvjetnik čiji se dugovi također mjere u stotinama tisuća kuna vaš će dug ovrhom pretvoriti u deset puta veći, a poduzetnik koji duguje milijune i dalje neće svojim radnicima uplaćivati doprinose dugoročno uništavajući njihove živote i ono što ih čeka u budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dok grcate u tom nekom međuprostoru boreći se za zrak i pretražujući informacije o životu u Njemačkoj i Irskoj, sin prvog hrvatskog predsjednika javno će zaplakati nad svojim financijskim dubiozama naričući iz svoje goleme obiteljske vile kako bi ga od poreznog dugovanja spasio samo dobitak na lotu. I nas bi.

Ali kad nas država prožvače i ispljune, ne ostane nam dovoljno ni da uplatimo loto listić.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang