Obavijesti

Kolumne

Komentari 273

Divota je gledati hadezeovce kako bruse svoje domoljublje

Divota je gledati hadezeovce kako bruse svoje domoljublje
1

Prvo su optužili SDP za "širenje međuetničke mržnje", a onda jedva dočekali da svom bivšem koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu nabiju na nos njegovo srpstvo

VIDEO

Uvijek je prava divota promatrati HDZ-ovce kad zdušno bruse svoje domoljublje.

Ni jučerašnja saborska rasprava o referendumu protiv ćirilice nije bila iznimka.

Nema toga što hadezeovi zastupnici nisu nabili na nos Miloradu Pupovcu. Sveučilišni kolega Miroslav Tuđman podsjetio ga je da je prešutio 15 tisuća žrtava u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i to da je "trebao reći kako je 1991. godine Ulica Stjepana Radića preimenovana u Ulicu Puniše Račića".

Josip Borić je konstatirao da čelnika SDSS-a "slovo U žari, a slovo S pali, i to žestoko".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dujomir Marasović, nema ništa bez njega, prozvao je Pupovca za "demagogiju i govor mržnje s ciljem održavanja Hrvatske na križu", a zapjenio se i Josip Đakić, optuživši Pupovca da se "do lani nije poklonio žrtvama Vukovara".

"Vjerojatno ste posjećivali Šoškočaninov muzej ili potpisivali sporazum kojim ste debelo naplatili svoju lojalnost Sanaderu, funkcijama u Vladi i ministarstvima, a jednako tako i u gotovu novcu", kazao je Đakić.

Žare i pale

Sve su to gorljivi hadezeovci konačno smjeli pobrojati svom bivšem koalicijskom partneru, predstavniku srpske manjine koja ih je održavala na vlasti, s kojom su potpisivali sporazume o dvojezičnosti u Vukovaru, gutali činjenicu da se nije poklonio žrtvama Vukovara, trpjeli to da ga "slovo U žari, a slovo S pali".

Godinama su bili prisiljeni gledati kako taj Pupovac, čovjek koji je prešućivao žrtve i preimenovane ulice i posjećivao Šoškočaninov muzej, uzima lovu od njihova predsjednika stranke i Vlade. 

Mora da je to bilo pravo mučenje.

A kad bismo im željeli utrljati sol u ranu, onda bismo spomenuli onaj slučaj od prije četiri godine kad ih je Vesna Pusić (da, baš Vesna Pusić), na saborskoj sjednici pred njihovim domoljubnim nosevima spasila pokušaja Milorada Pupovca da uz blagoslov HDZ-a i Vlade Šeksa, proglasi Zajedničko vijeće općina pravnim subjektom i tako, kako je rekla, "naruši arhitekturu države".

Zamislite, jedna Vesna Pusić ih spasila Milorada Pupovca. Njihova koalicijskog partnera. Prava koma.

I tako, skupljalo im se sve to proteklih godina koliko je njihovo domoljublje moralo biti na čekanju, ratne sjekire trulile pod zemljom, a očnjaci polako, ali sigurno otupjeli. 

Fuj, mrzitelju ustaštva

Pa su jedva dočekali da se jučer složno iskale na njemu, tom 'sanaderoljupcu', tom 'hadezeoljupcu', tom bivšem koalicijskom partneru, tom ljubitelju Šoškočanina, mrzitelju ustaštva i štovatelju socijalizma.

Da, ljubavni raskidi u pravilu su i najburniji.

Ali to nije bilo sve.

Dujomir Marasović dobio je tu čast da u ime svih hadezeovih domoljuba ode korak dalje i optuži SDP za "širenje međuetničke mržnje".

Što je u svakom slučaju logično: mržnju širi onaj tko uvodi dvojezičnost u Vukovaru, a ne onaj tko je ruši, zajedno s dvojezičnim tablama, ustavnim poretkom i zakonima.

Niti je kriv onaj tko je sa SDSS-om usvajao vukovarski statut o dvojezičnosti, koji je godinama tolerirao ćirilično pismo na vukovarskim institucijama, koalirao s Pupovcem i kako Đakić reče, plaćao cijenu za tu koaliciju.

Jer, nema mržnje ako je ne kontrolira HDZ.

Stara fora, nova budala

On je suzbija dok su mu hrvatski Srbi potrebni, on je potiskuje dok je pod europskim monitoringom, kao što je upravo on potiče u trenutku kad mu mržnja treba za rušenje SDP-a s vlasti.

To je stari recept. Ali i još starija poruka: u ovoj državi bit će mira samo kad je HDZ na vlasti.

On će rušiti vlast koja progoni generale, osim kad ih HDZ sam ne progoni. On će rušiti vlast koja uvodi dvojezičnost, osim kad je HDZ sam uvodi. On će rušiti vlast koja štiti udbaše, osim kad ih HDZ sam štiti. On će progoniti Srbe, osim dok s njima ne koalira.  

I dokle god HDZ bude u opoziciji, u ovoj državi bit će mržnje i nemira.

Čim dođe na vlast, zakopat će se ratne sjekire, a njihovi naoštreni očnjaci ustupiti mjesto fotogeničnim sjekutićima.  Nastupit će vrijeme ljubavi i pomirbe, mirne reintegracije i europske tolerancije, Đakić će dizati ruku za Pupovca, a Vesna Pusić spašavati teritorijalni ustroj zemlje.

Trebamo samo biti strpljivi i čekati da prođe ovaj demokratski eksperiment, pa će HDZ brzo sve vratiti u normalu.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 273
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....