Obavijesti

Kolumne

Komentari 37

Dnevnik mladenke: Njezino Veličanstvo The Haljina (1. dio)

Dnevnik mladenke: Njezino Veličanstvo The Haljina (1. dio)
1

Od kud početi? Koliko salona posjetiti? Na što trebam paziti? Provjerite sva upozorenja iz mog iskustva kako samo par mjeseci prije ne bi bile bez vjenčanice

VIDEO

Ne znam za vas, ali nisam jedna od onih koje od malena sanjaju dan svog vjenčanja i posljednjih previše godina imaju sliku vjenčanice u glavi. Ili možda čak na papiru - svakakvih nas ima. Osim ako je riječ o haljini nacrtanoj u 1. razredu osnovne škole koju vaša mama brižno čuva da je pokaže unucima. Ili vašem zaručničku na probnoj večeri. Ukoliko takve postoje kod nas. Ili još bolje - njegovim roditeljima kada dođu na upoznavanje. Uh, i to nas čeka.

Ali prije toga - potraga za haljinom. Ne tako davno, moja buduća kuma (ukoliko naše prijateljstvo preživi sve što nas čeka do dana vjenčanja) i ja planirale smo svratiti do nekog salona vjenčanica onako iz dosade, kao - idemo vidjeti što nam pristaje iako vjenčanje nije ni u planu ni u programu. I ne, nisam jedina kojoj je to palo na pamet. Znam cure koje su doista otišle. I super su se zabavile. Nadam se da ovo neće naići na osudu eventualnih vlasnica salona koje su i čitateljice ove kolumne. Ukoliko postoje takve. 

Rezervirale smo termin u jednom poznatom salonu i moram priznati da su me malo prošli trnci na ulazu. Ne od ljepote izloženih vjenčanica, već od spoznaje da ovo nije šala i da se ja doista udajem i da ću ja u ne tako dalekoj budućnosti nositi jednu od njih

Nas dvije svoj naum nismo ostvarile - nekako je prebrzo stigao taj prsten na ruku. Nismo krenule u potragu već sutradan, ali nismo ni dugo čekale. Prvo upozorenje za sve vas koje niste još krenule - nemojte ići u obilazak prerano! Zašto? Čitajte dalje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od kud početi? Koliko salona posjetiti? Tu dolazi do drugog upozorenja - ne ići u mnogo salona! Zašto? Eh… Vratit ću se na priču. Budući da nisam imala sliku vjenčanice u glavi, prekrižila sam šivanje kao mogućnost jer - tko još ide šivati haljine pored toliko velikog izbora vjenčanica na kojima rade vrhunski timovi dizajnera i ni jedan pojedinac to ne može napraviti tako dobro kao oni?! 

Treće upozorenje - nikad ne reci nikad! Rezervirale smo termin u jednom poznatom salonu i moram priznati da su me malo prošli trnci na ulazu. Ne od ljepote izloženih vjenčanica, već od spoznaje da ovo nije šala i da se ja doista udajem i da ću ja u ne tako dalekoj budućnosti nositi jednu od njih. Uh… Ili možda neću, jer kao što sam dala naslutiti - ovo je tek prvi salon u koji idemo. Iako nisam imala viziju vjenčanice u glavi, svakako se tu i tamo pogledam u ogledalo i mogu okvirno reći što bi mi moglo dobro stajati, a što ne! Ali bez obzira na to – nije loše isprobati više modela, možda se iznenadite.

Upozorenje broj 4: pripremite se na iznenađenja! 

Ok, što vas čeka u salonu? Zasigurno neka draga teta koja će se razletjeti oko vas i uvjeriti vas da ste najljepša mlada koja je taj dan stupila u salon. Iako je 10 h ujutro, dobro zvuči. Ima i onih koje će vas pokušati uvjeriti da ste najljepša žena na svijetu i da je haljina kao stvorena za vas iako vam je 4 broja prevelika i ističe vaše ogromne bokove. Ne vjerujte svemu što čujete - upozorenje broj 5! 

Svakakvih sam se nagledala, ali svima im je zajedničko jedno - jako će se potruditi da uzmete haljinu baš kod njih. I to cijenim, konkurencija je danas velika i treba znati raditi svoj posao. Ako nećete vi, ima i onih koji hoće, za manje novca i s većim osmijehom na licu. Upravo smo zbog toga jedan salon napustile prije negoli smo ušle u njega. Dočekala nas je narogušena baba koja se ponašala kao da smo došli ukrasti vjenčanicu, a ona je mora sašiti i ručno na nju našiti 3542 Swarovski kristala. Okret, bježimo! Tko zna, možda se upravo tu negdje krila moja savršena vjenčanica (definitivno bez Swarovski kristala), ali to nećemo nikada saznati. 

Natrag u avanturu u prvom salonu. Nakon početnog pesimizma, priznajem - teta me uspjela uvjeriti da sam najljepša i najdivnija na svijetu, možda i najpametnija i najodgojenija, tako da je haljina na koju sam bacila tek krajičak oka, na meni zablistala i već sutradan je rezervirana. Bila je to druga vjenčanica koju sam probala i uslijedilo ih je još par u istom salonu, ali njoj sam se uvijek vraćala. 

- To je bilo jednostavno, mislila sam da će s tobom biti mnogo teže! - rekla je moja kuma.

Uzmi vjenčanicu iz kolekcije koja stiže te godine! Uvijek sam to smatrala pretjerivanjem jer sam željela vjenčanicu koja će biti za sva vremena, a ne moderna baš te i te godine

Ah draga moja, ni ne znamo što nas čeka. Kao što rekoh, prespavala sam taj dan, sutradan dovela mamu koja je dala svoj blagoslov i pala je rezervacija! I pripadajuća kapara naravno. Kapara? Iako sam čula da postoje saloni koji ne traže kaparu, nisam uspjela naletjeti ni na jedan takav - svi se drže politike 10% sada, ostatak kod preuzimanja prije vjenčanja. Fair play. Nemojte se ljutiti zbog toga, sasvim je u redu da se saloni na neki način osiguraju da ćete ostati vjerni baš njima, posebno kada se za vjenčanicu odlučite toliko unaprijed. Kao ja. 

Zato budite pametni i poslušajte upozorenje broj 6: ne rezervirajte haljinu prerano! Ono se nekako nadovezuje na prvo upozorenje, ali neka se nađu oba, veoma su važna! Bila sam jako sretna da je to dobro prošlo, sigurna sam u svoj odabir, a i teta je potvrdila da je to jako popularna vjenčanica! Popularna?

Upozorenje broj 7: nikad, ali nikad se ne odlučuj za "popularnu" vjenčanicu! I da, uzmi vjenčanicu iz kolekcije koja stiže te godine! Uvijek sam to smatrala pretjerivanjem jer sam željela vjenčanicu koja će biti za sva vremena, a ne moderna baš te i te godine! Ali pri tom sam zaboravila jednu važnu stvar - vjenčanice su jako osjetljive, napravljene od delikatnih tkanina, najfinije čipke i svila koja možda može preživjeti jedan ples do zore, ali već 5 njih - ipak ne! 

Kada sam vidjela "svoju" vjenčanicu na Fejsu na jednoj curi/ženi dva tjedna poslije, odlučila sam zažmiriti. Ni mjesec dana poslije - evo je opet! 

- Tebi mnogo bolje stoji - tješila me mama. Čak ni trudnica koja ju je nosila netom kasnije nije bila kap koja je prelila čašu. Onda kava sa sestričnom koja se udaje 3 mjeseca ranije i njezino ushićeno: "Gle vjenčanicu koju sam rezervirala!" 

Upozorenje broj 8: provjeri je li tko iz uže obitelji ili prijatelja bacio oko na istu vjenčanicu! Vjerovali ili ne, i to se događa!

"Kuma, potraga se nastavlja…"

 Ovu kolumnu omogućila je Prahir zlatarnica.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang