Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drage žene, vi ste iracionalne i pretjerujete, snažne i savršene

Nesigurne ste. Sumnjičavo gledate na druge, uvjerene da su ljepše i bolje. No s one druge strane prekrasne ste, i kad volite, volite apsolutno, energijom milijardi galaksija

Drage žene,

vi ste iracionalne. Histerizirate. Paničarite. Pretjerujete. Sklone ste promjenama raspoloženja. O svemu imate mišljenje. Svađe rješavate novim svađama, a argumentaciju ne prihvaćate. Predbacujete nam stvari koje i same radite. 

Nesigurne ste. Sumnjičavo gledate na druge, uvjerene da su ljepše i bolje. No i na njima ćete pronaći nedostatke. Dozvoljavate da vam društvo nameće ideal ljepote koji suludo pokušavate pratiti, iako duboko u sebi znate koliko je to nepravedno.

Očekujete od nas da znamo svaku vašu skrivenu misao, da u promjeni boje laka za nokte shvatimo da ste duboko povrijeđene komentarom da juha nije dovoljno slana. Pratite svaki naš pogled i čekate trenutak da se zaustavi na drugoj ženi, samo da bi nam to predbacile. Svoju ljubomoru ne smatrate ljubomorom već preventivnim napadom na teroriste. Svaki slobodni trenutak koji ne provodimo s vama predstavlja izraz naše nezainteresiranosti, manjka ljubavi, prevare.

Financije vodite kao HDZ-ova vlada. Niste u stanju obaviti ciljanu kupovinu, jer svaka nova ambalaža skreće vašu pažnju i vodi novom peglanju kartice. Orijentacija u prostoru za vas je nuklearna fizika, a čak i osnove poput "skreni lijevo" završavaju pitanjem "a koje lijevo?"...

Drage žene,

vi ste prekrasne. Ništa na svijetu ne može toliko uzbuditi srce poput pogleda na vas. Adrenalin proradi brže od atletskog dopinga i svaka racionalna odluka nama u tom trenutku postaje nepoznanica. Zbog vas smo u stanju voditi ratove, posvađati se s prijateljem, dići sjekiru na brata, završiti u zatvoru. I iako često ostavljamo drugačiji dojam, stvarnu ljepotu vidimo u vama, a ne u odrazu vašeg lika.

Brižne ste. Bdjet ćete uz naš krevet dok cendramo zbog obične prehlade, no vlastitu bolest šutke ćete otrpjeti. Slušate sve probleme koje nas muče i iako znate da ne možete pomoći, bit ćete nam potpora. U vama imamo oslonac koji u sebi rijetko možemo pronaći. Zbog vas smo i mi sami - bolji.

Čvrste ste i odlučne. Držite do svojih vrijednosti i ne dozvoljavate da vam ih itko relativizira. 

U svemu lošem pronaći ćete nešto lijepo i u sekundi učiniti život podnošljivijim. Utjeha ste u ovom sivilu u kojem se svatko bori za sebe.

Imate srce kao kuća veliko. Kada volite, volite apsolutno, energijom milijardi galaksija. Djetetu ste centar svijeta i nitko drugi ne treba ga odgajati osim vas, jer samo majka može vrijednosti, moral i uvjerenja neiskvareno prenijeti na sina ili kćer. Ne trebaju nam ni religije ni filozofije, ni države ni diktature: sve što je ispravno i lijepo, nalazi se u vama...

Drage žene,

vi ste savršene. Ideal ste umjetniku, majka djetetu, partner muškarcu. Vi ste yin koji yangu daje smisao, zbog vas svemir živi u vječnom balansu. Molim vas, nemojte se nikad mijenjati...

Uživajte i u ostalim iznenađenjima koja smo pripremili za vas u specijalu Samo za žene! 

Komentari (52)
  • 'Vi ste savršene. Ideal ste umjetniku, majka djetetu, partner muškarcu. Vi ste yin koji yangu daje smisao, zbog vas svemir živi u vječnom balansu. Molim vas, nemojte se nikad mijenjati...' :) Hvala, jako je lijepo;)

    6. 3. 2012,   12:33
  • Hvala autoru na prekrasnom tekstu - ovo je za 08.03. dan žena :-)) Nekad smo to slavili..Daj Bože više ovakvih muškraca koji znaju cijeniti u ženama, ono što je ovaj čovjek primjetio..

    6. 3. 2012,   11:50
  • Lijepo:))

    6. 3. 2012,   09:57