Obavijesti

Kolumne

Komentari 37

Govore jedno, rade drugo i još kažu: 'Nismo vas iznevjerili...'

Mi svakodnevno svjedočimo nevjerojatnom licemjerju naših političara. Predsjednica i ministri su ovaj tjedan pokazali kako mogu bez problema sebi skočiti u usta

VIDEO

Političari nemaju puno stvari na kojima mogu graditi svoju karijeru. Vjerodostojnost i nekorumpiranost su dvije osnovne osobine koji bi svatko od njih trebao imati. Bez obzira na stavove, bili lijevi ili desni ili srednji, slagali se s njima ili ne. A baš vjerodostojnost je ono na čemu se gradi povjerenje birača, omogućuje provođenje politika i reformi te, na kraju, osvaja još jedan mandat ili ne.

A mi svakodnevno svjedočimo nevjerojatnom licemjerju naših političara.

Posljednja je Kolinda Grabar Kitarović koja je opet pokazala da ima jedno lice za hrvatsku publiku, drugo za van, a treće za svaku prigodu. Tako je i sa sporazumom iz Marrakecha koji omogućuje upravljanje migracijama. Predsjednica ga je hvalila u UN-u, poslala je i pismo Ministarstvu vanjskih poslova u kojemu nema zamjerke na njega, a onda je u odgovoru desnoj populaciji u emisiji “Bujica” rekla da ga neće potpisivati i da razumije zabrinutost zbog njega.

Nije sad važno što predsjednica i ne potpisuje taj dokument, činjenica je da jedno odgovara desnoj publici u Hrvatskoj, a drugo priča u svijetu. Dakle, prilagođava stav kako bi dobila koji glas više. A kad se stav tako mijenja, onda ga i nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovaj tjedan svjedočili smo i zgražanju nekih ministara iz Vlade, poput Dražena Bošnjakovića i Nade Murganić, što je Milan Bandić u Zagrebu otpisao i do 10.000 kuna duga bogatašima bez imovinskog cenzusa. A ista ta Vlada je na isti način, vjerojatno istim tim osobama, uradila isto. Oni su i donijeli zakon bez socijalnih kriterija.

Da ne pričamo o licemjerju onih 20 koji su u saborske klupe zasjeli s jednom političkom strankom, a onda su stranački kaput brzo promijenili. Ali i dalje tvrde da nisu iznevjerili ni jednog birača. Takva niska razina političke kulture je nevjerojatna.

Pitaju li se političari ikad kako će im vjerovati građani ako sami sebi skaču u usta? Vjerojatno ne. Kao što i ne shvaćaju da svakim takvim potezom još više ogađuju politiku građanima.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu