Obavijesti

Kolumne

Komentari 202

HDZ i Bandić podižu spomenik domovini koju su upropastili...

HDZ i Bandić podižu spomenik domovini koju su upropastili...
1

Ima mnogo simbolike u činjenici da su kamen temeljac za spomenik Domovini u Zagrebu položili Milan Bandić i Andrej Plenković. Jer oni su udarili temelje domovini za koju se nekad ginulo, a sada se iz nje bježi.

VIDEO

Ima mnogo simbolike u činjenici da su kamen temeljac za novi spomenik Domovini u Zagrebu jutros položili Milan Bandić i Andrej Plenković.

Prvi je optuženik za kriminal, korupciju i zlouporabu dužnosti gradonačelnika, drugi je predsjednik stranke kojoj se sudi zbog crnih fondova. 

Jedan je gradio SDP, pa se preobratio u najveću uzdanicu klerikalne desnice, drugi vodi stranku koja je u zatvor poslala bivšeg šefa i neke ministre i vodi Vladu koju je nedavno čistio od kompromitiranih ministara čija se nedjela naveliko istražuju.

Kakvi polagači, takva i domovina.

Oni su partneri u "žetončićima", suradnici u beskrupuloznom opstanku na vlasti, dužnosnici izrasli jaslama svih zala koja prožimaju hrvatsku politiku: klijentelizmu, oportunizmu, nepotizmu, korupciji i kriminalu, izigravanju volje birača, vrijeđanju građana, ušutkivanju javnosti...

Nadgrobni spomenik

Predsjednik HDZ-a položio je kamen temeljac za spomenik, nakon što je HDZ toj istoj domovini položio kamen oko vrata, da bi sada spomenik domovini poprimao obilježja nadgrobnog.

"Zagreb će dobiti spomenik za cijelu povijest, mjesto hrvatskog identiteta, temeljen na patnji i stradanjima", govorio je jutros Bandić na otvaranju radova kod Poglavarstva. 

"Izgradnjom spomenika Hrvatska će dobiti središnje mjesto za iskazivanje poštovanja svima koji su utkali svoju žrtvu i pridonijeli stvaranju samostalne Hrvatske", dometnuo je premijer Plenković.

Oni govore o žrtvama koje su pale za domovinu, ali mogli bismo tu simboliku proširiti i na žrtve HDZ-ove i Bandićeve vladavine. Domovina je svakako jedna od njih.

HDZ je udario temelje ovakvoj domovini. Normalno je da upravo predsjednik HDZ polaže kamen temeljac za spomenik ovakvoj domovini.

Spomenik profiterstvu

Spomenik ratnom profiterstvu za što je optužen bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader. Spomenik ratnim zločinima u BiH za koje je osuđen prvi predsjednik HDZ-a, onaj čiji spomenik se nalazi preko puta. Spomenik kriminalnoj pretvorbi i tajkunskoj privatizaciji od koje se domovina nikad nije oporavila. Spomenik korupciji koja domovinu proždire iznutra.

To je spomenik osobama poput Milana Bandića koji vodi metropolu pod optužnicama, s dugim repovima afera i skandala, i koji se iz komunista preobratio u kandidata koji se, uz podršku Crkve i desnice, svojedobno borio protiv "crvene opasnosti".

Time je udario temelje današnjoj plejadi "preletača" i "žetončića" koji izvrgavaju ruglu volju birača i podržavaju na vlasti stranku protiv koje su se donedavno žestoko borili.

Spomenik lažljivcima

Ovo je spomenik domovini lažljivaca i prevrtljivaca, karijerista i oportunista, koji koriste domovinu i domoljublje za vlastite, osobne, privatne i sebične interese. 

Ovo je manje spomenik domovini, koliko je spomenik političkoj kasti koja ga gradi.

Ovo je spomenik korupciji na kojoj domovina pod vodstvom HDZ-a i pokroviteljstvom Bandića počiva. U miru.

Iz Hrvatske je do sada iselilo 23 puta više ljudi nego što ih je poginulo u Domovinskom ratu. Pobjegli su iz domovine za koju se nekad ginulo. I kojoj sada dižu spomenik oni od čije se vladavine bježi.

Oni koji domovinu smatraju svojim vlasništvom. 

Oni koji dijele vlast u Zagrebu i vlast u Hrvatskom saboru, dijele fotelje i funkcije, poslove i interese.

Andrej Plenković i Milan Bandić doista su prave osobe bi domovini trebali podići spomenik. Ona je ipak za njih najviše učinila.  

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode