Obavijesti

Kolumne

Komentari 2

Komentar: Hrvatskoj košarci i 'RHCP' nekako može pomoći

Za sada se “slučaj Peppersi” može shvatiti kao izuzetak koji potvrđuje pravilo, ali što ako mladići sutra požele otići na koncert Halida Bešlića ili Jelene Rozge?

VIDEO

Nisam siguran je li uopće usporedivo, ali čini me se da je prije prošlotjednog posjeta naših košarkaša koncertu Red Hot Chili Peppersa posljednji put neka momčad išla organizirano na kulturni događaj kad su nogometaši Dinama išli gledati predstavu “Vaginini monolozi”. To što je košarkaše i organizirao i sponzorirao Roko Ukić i nije neko iznenađenje. Za tu ljubav prema rocku i genetsku predisponiranost bubnjanju preko oca Zorana već znamo, pa se ta organizacija može shvatiti i kao njegov tihi protest protiv hrvatskog glazbenog hompa-cumpa mainstreama.

Veće je iznenađenje to što ih je izbornik Repeša pustio, pokazujući da u toj ulozi može i mora postojati autoritet tolerancije, a ne samo prisile.

- Sve što je u funkciji momčadi, dobro je. Odlazak na taj koncert može se shvatiti i kao neka kulturološka injekcija momčadi - kaže Repeša.

Za sada se “slučaj RHCP” može shvatiti kao izuzetak koji potvrđuje pravilo, ali što ako mladići sutra požele otići na koncert Halida ili Rozge?

- I tu bih ih pustio, ali pod istim uvjetima, da sve bude kako spada, da odu i vrate se organizirano.

Hm, zgodno. I eklektično. I nekako mi je drago što se to dogodilo. I što je o tome i napisana poneka riječ. Sjetio sam se Roka kad se smračilo, kad su na pozornicu izašli naši čelisti, znajući koliko voli RHCP. Javio sam mu se:

“Na hipodromu sam, na koncertu. A ti? Trening? Večera?”

I bilo mi je toplo oko srca kad sam dobio poruku: “Tu sam, mijenjam mentalni sklop reprezentacije”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode