Obavijesti

Kolumne

Komentari 80

Plenković je počeo ispaljivati epohalne bedastoće oko štrajka

Plenković je počeo ispaljivati epohalne bedastoće oko štrajka
1

Plenkovića je štrajk prosvjetara doista izbacio iz takta. Pa ne samo da štrajkaše optužuje za politiziranje, nego i tvrdi kako ministri ne bi bili u Vladi da nisu išli u školu. A u Vladi mu sjedi najlošiji učenik u razredu.

VIDEO

"Da netko od vas nije išao u školu pitanje je biste li bili tu gdje ste sada", poručio je jutros premijer Andrej Plenković svojim ministrima na sjednici Vlade, govoreći o važnosti obrazovanja i apelirajući na okončanje štrajka.

A tu famoznu rečenicu ispalio je pred ministrom državne imovine Marijom Banožićem koji se po stupanju na dužnost pohvalio kako mu "učenje i obrazovanje nisu uvijek bili prioritetni". U svakom razredu gimnazije išao je na popravni jer je bio najlošiji učenik u razredu.

A onda se učlanio u HDZ. I evo ga sada u Vladi.

Plenković je, dakle, jako polupao lončiće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I čini se da ga je ovaj prosvjed nastavnika toliko poremetio, uznemirio i izbacio iz takta da više ne zna o čemu zapravo govori.

A neki kao da nisu ni išli u školu

Pa nas želi uvjeriti da njegovi ministri sjede u Vladi zato što su išli u školu. A ne zato što su ušli u HDZ ili HNS ili zato što preko politike grade karijeru, mnogi daleko od onoga za što su se školovali.

A neki zvuče i ponašaju se kao da se nikada i nisu školovali.

Nije obrazovanje bio kriterij ulaska u Vladu, već su kriteriji bila stranačka pripadnost, politička podobnost ili naprosto prijateljstvo s premijerom. 

Ima mnogo školovanijih ljudi koji nisu ušli u Vladu. I što je stupanj obrazovanja veći, to je snažnije nezadovoljstvo ovom Vladom, a želja za odlaskom iz Hrvatske proporcionalno raste.

Zar je Plenković toliko očajan da je svoje ministre upotrijebio kao primjer koliko je školovanje važno? Pa to nije samo histerično, nego pomalo i uvredljivo.

Za sve koji se školuju i obrazuju, ali se ne mogu realizirati ni promovirati ukoliko ne pristupe HDZ-u ili nekoj drugoj opciji.

"Predizborne konotacije"

A da je Plenković doista potresen štrajkom i prosvjedima koji se intenziviraju, svjedoči i činjenica da je jučer i jutros posegnuo za klasičnim argumentom kako "štrajk ima predizborne konotacije".

Spomenuo je i "interesne skupine" koje će "iskoristiti i najmanji prosvjed da ga ispolitiziraju i pretvore u prosvjed protiv Vlade pred izbore".

Ipak, postotak štrajkaša svjedoči u prilog tezi da štrajkaju i neki simpatizeri, možda i članovi HDZ-a, jer ne može se dogoditi da među 90 posto prosvjetara u štrajku nema nekih koji su bliski HDZ-u.

Ovo je plitko, prozirno i jeftino skretanje pažnje s glavnog problema, prozirnije i jeftinije čak i od njegove tvrdnje kako ga "zovu roditelji da pitaju dokle neće biti škole". Kao da je Vlada uvela dežurni telefon da prima pitanja i pritužbe građana.

Šteta što premijer nije otkrio koji je to broj, pa da i drugi zovu. Recimo, oni koji bi pitali Vladu kad misli ispuniti zahtjeve prosvjetara pa da škole mogu ponovno krenuti s nastavom.

A politizacija šatoraša?

Zanimljivo, ne sjećamo se da je Plenković spominjao "politizaciju" šatoraških i stožeraških prosvjeda protiv SDP-ove vlade, niti da se bunio protiv "interesnih skupina" koje manipuliraju braniteljima.

Dok je posjećivao prosvjednike u šatoru i podržavao ih u rušenju Vlade, kako bi HDZ, s njim na izbornoj listi, mogao preuzeti vlast.

Ovaj štrajk iznio je na površinu svo licemjerje, potkapacitiranost i nesnalažljivost vladajućih. Ministrica Blaženka Divjak bježi od problema kojeg je i sama izazvala, pa se bori za simpatije javnosti intervjuima o tome kako je posvojila dijete, a Plenković ne zna kako bi se iskobeljao iz problema kojeg je davno mogao riješiti, a ovako samo raste i buja.

I to u predizborno vrijeme. 

Naravno da premijeru štrajkovi ne pašu pred izbore. Ne treba se ići u školu da bi se to razumjelo.

Ali zato je Plenkoviću, onome koji tvrdi da je školovanje jako važno, u interesu da ispuni zahtjeve nastavnika i podigne im koeficijente. Pa da možemo nastaviti s obrazovanjem budućih ministara.

Prije nego što uđu u HDZ.  

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje