Obavijesti

Kolumne

Komentari 55

Lijepo je kad srpska policija štiti Hrvate od divljeg vozača

Lijepo je kad srpska policija štiti Hrvate od divljeg vozača
1

Tužan je fakat da su Zovko ili taj daruvarac u hrvatskoj postali dio mainstreama. Hrvatska odavno živi u normalnosti društvene patologije

VIDEO

Neki dan je srpska prometna policija zatvorila mladog Marinka Zovka (34). Taj tip je u Audiju A8, zagrebačkih tablica, vozio oko 245 kilometara na sat. 'Samo' 115 kilometra više od dopuštene brzine.

Na zaleđenoj autocesti između Šida i Beograda. Zaustavili su ga presretači, odveli na sud i ekspresno spremili u zatvor na trideset dana zbog pogibeljne vožnje. Zovko je, očito, poznati prometni divljak, recidivist.

Pri tome i ekshibicionist koji svoje vožnje iznad 250 kilometara na sat po Hrvatskoj lijepi na društvene mreže kao neku oznaku uzvišenog društvenog statusa.

Zovko je i 'tatin sin', uobičajeni primjer mladunčadi nove bogate elite koja se hrani razmetljivošću i prezirom prema svim uljuđenim građanskim i civilizacijskim normama. Jer kad 28 minuta i s 320 na sat voziš od Sesveta do Slavonskog Broda u novom Brabusu to vrijedi više od sveučilišnog doktorata. Takvi su 'in', a oni drugi koji zaista znaju i koji bi mogli graditi bolju Hrvatsku odavno su pobjegli u Irsku ili Njemačku. Uglavnom daleko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pa tamo grade bolja društva jer se ovdje, u njihovoj Republici Hrvatskoj, boje da ne nalete na Zovka i njegovu ekipu dok s djecom mirno prelaze cestu na pješačkom prelazu dok je zeleno na semaforu. Tužna je i devastirajuća činjenica da su ovi, poput Marinka Zovka ili famoznog Darka Kovačevića Daruvarca i još gomile sličnih, postali mainstream.

Zato ozbiljno griješe oni koji misle da su takvi samo izdvojeni fenomen. Daleko od toga. Hrvatska odavno živi u normalnosti društvene patologije. Pa je nekako ironično i neočekivano da srpska policija, šaljući objesnog mladog biznismena u zatvor, zapravo prevenira u Hrvatskoj. Jer kod nas to se Zovku ne bi moglo dogoditi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....