Obavijesti

Kolumne

Komentari 56

Ministar Kujundžić mora reći: "Ja nisam dorastao ovome..."

Ministar Kujundžić mora reći: "Ja nisam dorastao ovome..."
1

Milan Kujundžić jako se ljuti kad ga mediji pozivaju na ostavku. Sve se nešto pjeni i svađa, a nikako da shvati kako biti ministar znači da se barem povremeno moraš upetljati u vlastiti posao

VIDEO

U hrvatskom rječniku postoji sintagma moralne odgovornosti. To je, ako ste već zaboravili, jer se rijetko njome netko u Hrvatskoj služi, onaj trenutak u kojemu ministrica podnese neopozivu ostavku jer je vozila bez vozačke i pritom skrivila prometnu nesreću.

To bi bio i trenutak u kojem neki ministar zdravstva nakon smrti mladića na cesti zbog kašnjenja Hitne pomoći isto kaže da je njegova moralna odgovornost da se pokupi iz te fotelje. Ili kada dijete umre u Metkoviću jer su se liječnici pravili pametni, a da to stvarno nisu, pa opet ministar kaže da nije napravio dobar posao i da bi stvarno bilo moralno da odstupi.

Bilo bi moralno i da odstupi kad se neki ridikul u Obrovcu s mlađahnom ljubavnicom igra liječnika i medicinske sestre, usprkos svojoj dijagnozi i očito problemima u shvaćanju medicinske struke. U toj smijuriji od liječničke ordinacije zaposlio je djevojku koja veze nema s medicinom, a radi kao sestra, pa se sad njih dvoje, kao onaj Milojko i Milijana iz srpskih “Parova”, slikaju i pričaju svoju istinu, a normalan se čovjek sve nekako nada da je riječ o lošoj epizodi srpske humoristične serije.

'Ja nemam licencu? Lažu! I da, oženit ću medicinsku sestru...'
'Ja nemam licencu? Lažu! I da, oženit ću medicinsku sestru...'

Hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić jako se ljuti kad ga mediji pozivaju na ostavku. Sve se nešto pjeni i svađa, a nikako da shvati kako biti ministar znači da se barem povremeno moraš upetljati u vlastiti posao. Također ne shvaća da, kad ti se dogodi tako kardinalna pogreška u vlastitom sustavu, poput smrti djeteta i lažne medicinske sestre, tvoj ego nije bitan.

Sve što tad trebaš učiniti je probuditi se, pogledati se u ogledalo i reći: “Ja ovome nisam dorastao i moram dalje”. Bez fige u džepu, kao ministrica Žalac, koja je ponudila ostavku pa se nadala da je nitko neće prihvatiti.

Ministru koji se doslovno brine o zdravstvenom stanju nacije ne može se žmiriti na jedno oko i nadati se da će svi hrvatski državljani preživjeti i ovu godinu šupljeg hrvatskog zdravstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode