Obavijesti

Kolumne

Komentari 51

Mirando Mrsić dao ostavku jer je privatnik dao otkaz trudnici

Mirando Mrsić dao ostavku jer je privatnik dao otkaz trudnici
1

Političari Hrvatima stalno čestitaju ali im uvijek na kraju ispostave račun za čestitke. Ovaj put Hrvati su čestitali njima s jasnim odrednicama što zapravo očekuju od njih

VIDEO

Godina je skoro pa 3014. Hrvatsku su od početka 21. stoljeća posjetili Bog, Borg, Klingonci, oba Elvisa (Presley i J. Kurtović), ali su svi pobjegli jer u Hrvatskoj, kao i na Mjesecu, nema života.  Samo su se Hrvati prilagodili tim neuvjetima jer više ne mogu ni pobjeći iz Hrvatske. Političari se množe, dok se narod dijeli. Na vlasti je NeoKukuriku vlada. 

Zvjezdani nadnevak 1. siječnja - Ministar obrazovanja Željko Jovanović oformio je komisiju koja za dva dana mora javno otkriti uzroke smrzavanja aplikacija za učenje kod nekih učenika.
 - Nedopustivo je da se neki tableti, koje je država omogućila učenicima, usred nastave prestanu raditi. Komisija će morati utvrditi uzroke i otkloniti ih - rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović, Inače, Hrvatska ima najnapredniji školski sustav. Sve škole su multifunkcionalne, imaju opremljene kabinete za svaki predmet, pametne ploče, virtualne asistente za svako dijete, suvremene tehnologije, te holodek kojim djeca s otoka, ako žele, mogu nastavu pohađati od kuće. 

Zvjezdani nadnevak 1. siječnja - Hrvatski ministar rada Mirando Mrsić dao je neopozivu ostavku jer se utvrdilo da je za njegova mandata jedan privatnik dao otkaz radnici koja je zatrudnila. Ona je to prijavila državnim institucijama, a ministar je od sramote dao ostavku koju je premijer prihvatio.
- Nisam mogao raditi sa spoznajom da se za mog mandata takve stvari događaju. Mislio sam da smo iskorijenili takvu praksu, promijenili svijest društva, ali eto, očito postoje neki koji žele izigrati civilizacijske dosege - rekao je u oproštajnom govoru Mirando Mrsić. 

Zvjezdani nadnevak 1. siječnja - Ministar zdravlja Rajko Ostojić  svečano je bolnicama u Hrvatskoj, liječnicima i pacijentima, predao na uporabu androidne liječnike, najnoviji vrisak tehnologije i medicine. Time su rasterećeni liječnici, medicinske sestre, a pacijenti su dobili još bolju i besplatniju skrb. 
- MA CD, što je kratica od Medicinski android Commander Data, obavlja sve pretrage za 10 minuta, bezbolno. On detaljno skenira tijelo čovjeka, mjeri razinu svih tvari u organizmu, te predaje prijedlog dijagnoze koje mora potvrditi liječnik. Ovo hrvatske građane neće koštati ništa, jer je projekt nastao na medicinskim fakultetima u sklopu izbornog predmeta a  izradili su ga studenti - rekao je Ostojić. 

Zvjezdani nadnevak 1. siječnja - Ministar financija Slavko Linić od 1. siječnja ukida poreze na hranu, dječju opremu, gorivo, na sve -  a razlog je jednostavan.
- Stvorili smo takvo društvo da državi ne trebaju dodatni nameti koji će dodatno opterećivati Hrvate. Državi je dovoljno što dobiva poreze od plaća, a kako su u Hrvatskoj svi zaposleni, kasa je puna - rekao je simpatični Linić. Inače, svaki Hrvat prosječno zarađuje na mjesec tri Linićeve plaće a što je ostvareno obećanje Kukuriku koalicije "U plusu tri plaće, a ne u minusu da ti se plače". 

Zvjezdani nadnevak 1. siječnja - Hrvatski premijer Zoran Milanović, zvani Mudri Yoda, gostovao je u emisiji 24sata tv gdje je pojasnio svoje stavove o Kritici čistog uma te Kritici praktičkog uma.
- Ova su djela vrlo bitna, jer prvo se bavi time što mogu znati, a drugo što trebam činiti. U Hrvatskoj smo shvatili što možemo znati, a potom i što trebamo činiti - rekao je premijer. Inače, premijer se u Hrvatskoj bavi filozofskim temama jer je država tako uređena da drugih tema i problema jednostavno - nema. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode