Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi život Grabar Kitarović uz mentora Andreja Plenkovića

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Naravno, nije savjetnik Mate Radeljić radio išta bez znanja svoje šefice. I to pune četiri godine. To je za gospođu KGK i zapravo najveći problem

Kakva će biti naša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nakon što je savjetnik za unutarnju politiku Mate Radeljić, 'crni vrag' s Pantovčaka, dobio nogu? Hoće li njezine buduće politike biti imalo pametnije, odmjerenije, konačno, modernije?

I bez onog otvorenog podilaženja jednom dijelu biračkog tijela kroz jeftinu populističku propagandu kojoj se tako veselila gospođa Grabar Kitarović. Konačno, može li naša predsjednica, na bilo kojoj drugoj platformi, doći blizu osvajanja drugog predsjedničkog mandata?

Ovakvo protjerivanje bliskih i važnih savjetnika, samo godinu dana prije izbora, nezabilježen je događaj u hrvatskoj političkoj povijesti. Naravno, nije savjetnik Mate Radeljić radio išta bez znanja svoje šefice. I to pune četiri godine. To je za gospođu KGK i zapravo najveći problem. Kako ovo objasniti: reći da nije znala za Radeljićev opus ili je pak sve znala, ali nije baš shvaćala. Uf, prilična nelagoda. I nije tu kraj njezinih nevolja.

Premijer Andrej Plenković izlazi kao apsolutni pobjednik ovoga rata Pantovčaka i Banskih dvora. Obranio je poziciju apsolutnog lidera HDZ-a, srušio pučiste, ponizio sve njihove sponzore. Predsjednica je sad u njegovoj debeloj političkoj sjeni. Pacificirana u beskraj. A nakon svega je onda i javno rekao da ne treba dizati veliku frku oko toga jer je sve pod kontrolom.

Naravno, pod njegovom kontrolom. U ove tri godine mandata Andrej Plenković pokazao je sasvim solidan talent za dvorske igre i podzemne obračune u HDZ-u. A proći kroz HDZ-ovo podzemlje i pobijediti složena je škola, poput masačusetskog MIT-ja. Šteta što sve te Plenkovićeve pobjede i komplicirani manevri nemaju nikakva učinka u stvarnim politikama. Tu je premijer prilično isprazan, igra drugoligaški.

Komentari (33)
  • Pa naravno da je Naslikuša sve znala, Nju Ustavni sud mora razrješiti funkcije i onda neka joj se sudi za laži i prevare...

    28. 12. 2018,   09:59
  • "hoće li njezine buduće politike bit pametnije,umjerenije,konačno,modernije"oće garant jer kad plavuša savituje plavušu...nemore drukčije bit...

    28. 12. 2018,   10:19
  • pa sigurno da nije ništa radio bez znanja kraljice, ili još uvijek postoji netko tko sumnja u to

    28. 12. 2018,   10:18